"Kriminalne bande s Balkana spremaju se za otvaranje granica i 'after korona žurku'"

Direktor Savezne kriminalističke službe Austrije upozorava da se organizovane kriminalne bande s Balkana i iz istočne Evrope pripremaju za otvaranje granica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.03.2021.

08:34

Tanjug/AP Photo/Michel Euler

General Andreas Holcer, raniji šef specijalne jedinice koja se bavila rasvetljavanjem korupcionaške afere "Ibica", ističe, u intervjuu bečkom dnevniku "Kronen cajtung", da će fokus njegovog rada biti i borba protiv sajber-kriminala.

Najavio je udvostručenje službenika i posebno odeljenje koje će se u BKA baviti sajber kriminalom.

"Dobra istraga je umetnost. Pored uobičajenih aktivnosti, kao što je prikrivena istraga i opservacija, želim da uključim i ekspertizu nauke i eksternih eksperata sa univerziteta", naglasio je Holcer.

Kada je reč o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u Austriji kaže da su pandemija i dobar policijski rad zaustavili kriminal protiv imovine. "Međutim, organizovane bande na Balkanu i u istočnoj Evropi pripremaju se već za otvaranje granica i 'after korona žurku'", podvukao je Holcer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: