Slobodan Maksimović
Slobodan Maksimović

PET NA PET – Slobodan Maksimović: Sasvim slučajno pojavio se MMA i sve ostalo je istorija

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.03.21. | 08:08

MMA borac od malena je naučen da je Zvezda nešto više!

Naš sutrašnji plemeniti kladilac se već petnaest godina uspešno bavi mešovitim borilačkim veštinama (MMA). Pre nego što se Slobodan Maksimović odlučio za ovaj, sve popularniji sport, bavio se džudoom, a potom se oprobao i u fudbalu. Bio je golman. Za MMA je pored fizičke pripremljenosti i hrabrosti, izuzetno važno biti psihički stabilan. Naravno, velike su žrtve i odricanja, ali je ljubav prema tom sportu iznad svega. Dnevno se trenira po dva, tri puta, zatim slede najteži treninzi pred meč, a sve to mora da bude ispraćeno i skidanjem kilograma. Nakon Srbije, Maksimović je MMA veštinama nastavio da se bavi u Švajcarskoj, Rusiji, Švedskoj, Nemačkoj, Tajlandu, Japanu, a potom je otišao u Ameriku gde je ovaj sport posebno popularan.

Već 13. marta Maksimović se bori na, 30. po redu, “Serbian Battle championship” priredbi . Imaće ispred sebe brazilskog borca sa tri puta većim iskustvom i neverovatnih 60 mečeva od kojih je ostvario 40 pobeda. Za Slobodana će ovo biti veliki izazov i pobeda može da mu donese dosta toga.

Izabrane vesti


U sutrašnjem "Humanitarnom tiketu u podne" potencijalni dobitak usmerava za Univerzitetsku dečju kliniku "Tiršova", odeljenje hematologije i onkologije, a danas nam odgovara na pet pitanja.

 1.Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport i koji?

“U sport sam uronio sa sedam godina, kada sam neobavezno krenuo sa dečjim džudoom, da bih sa deset godina započeo sa fudbalom. Tada sam pomislio da je to moj sport i da ću se baviti najvažnijom sporednom stvari na svetu. Ipak, sasvim slučajno, pojavio se MMA i za sve ostalo moglo bi se reći da je istorija...”.

 2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Od malena su mi uzori bili sportisti. Kao i ostatku nacije, krajem devedesetih godina, na prvom mestu to su bili košarkaši, pre svega Đorđević, Bodiroga, Divac, Stojaković, zatim vaterpolisti, tu bih izdvojio Šapića, Ikodinovića, Prlainovića, Filipovića… Kada sam prešao na MMA, tada su uzori svakako bili MMA borci, kao što su Fjodor Jemeljanenko, Anderson Silva, Maurisio Rua, Den Henderson ( Fedor , Andreson Silva , Shogun , Dan Henderson )”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Od malena sam naučen da je Zvezda nešto više”.

 4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

Ako bi morao da izdvojim jedan, onda bi to bilo takmičenje u Rusiji ( Fight Nights ) gde je scenografija i koreografija bila na vrhunskom nivou , pa i sama priredba na kojoj su učestvovali najbolji borci iz sveta”.

5. Životni i sportski moto?

“Samo pozitivno kroz život jer jednostavno život je nepredvidiv i donosi mnogo neočekivanih i loših stvari koje sa pozitivnim gledanjem možete da okrenete u svoju korist”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmici REAL M. – REAL SOSIJEDAD. Oba tima prilično oslabljena ulaze u meč. Domaći imaju 11 bodova više, a optimizam ulivaju pobede na poslednjih pet duela, uz samo jedan primljen gol. Sosijedad ima tri pobede u Primeri uz poraz i remi protiv Mančestera. Statistički gledano skor je na strani Madriđana, 29:10:12, uz najubedljiviju pobedu sa 6:1.

“Probajte igru gol, gol, uz tri plus””.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

mmapet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara