Hrvatska ublažila mere - ali malo

U Hrvatskoj od danas kafići i restorani mogu da otvore terase i na njima poslužuju goste, a mogući su i treninzi u zatvorenom, ali sve po strogim pravilima.
Hrvatska ublažila mere - ali malo
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako je u petak saopštio šef Nacionalnog štaba za civilnu zaštitu, ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, svi ugostiteljski objekti moći će da uslužuju goste na otvorenim terasama, uz poštovanje epidemioloških mera, prenosi Index.hr.
 
Radno vreme je od 6 do 22 časa, a dozvoljen je rad samo na otvorenim delovima ugostiteljskih objekata. Takođe je potrebno osigurati razmak među gostima koji nisu iz istog domaćinstva.
 
Među stolicama razmak treba da bude najmanje metar i po, a među stolovima najmanje tri metra, rekao je Božinović.
 
Omogućava se treniranje i u svim zatvorenim prostorima, ali uz pridržavanje mera. To u praksi znači da prostorije u kojima su treninzi moraju biti redovno provetravane.
 
Najveći broj osoba koje istovremeno treniraju je ograničen, tako da ne sme biti više od jedne osobe na 20 kvadratnih metara. Dopušteni su samo treninzi bez kontakta između sportista.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.