Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pioli posle Rome: Tomori demonstrirao karakter, greške su proces rasta, protiv Intera i Specije nismo ličili na sebe

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 23:49

Italijanski strateg se osvrnuo i na povrede Ibrahimovića, Čalhanoglua i Rebića

Posle poraza od Specije i Intera, Milan je opet na pobedničkom koloseku. Pripao mu je derbi sa Romom na Olimpiku, na taj način ostavio Vučicu ispod crte zone koja garantuje Ligu šampiona, vrativši se na četiri boda minusa u odnosu na Inter. Borba za titulu i dalje je živa, a direktni konkurent za mesta koja vode u evropsku elitu je oteran na osam bodova.

Izabrane vesti

“Rekao sam momcima da prethodna dva neuspeha ne mogu da nam oduzmu sve ono što smo gradili poslednjih godinu dana. Srećni smo zbog važne pobede protiv rivala koji se poput nas bori za visok plasman“, počeo je trener Milana Stefano Pioli.

Alesio Romanjoli je ostao na klupi, a priliku da zablista u tandemu sa Simonom Kjerom dobio je pozajmljeni fudbaler Čelsija Fikajo Tomori. Engleski defanzivac ju je u potpunosti iskoristio.

“Odmah je počeo da demonstrira dosta karaktera u igri. Uvek verujem da je kolektiv taj koji dozvoljava pojedincu da se izrazi na najbolji mogući način. Zasluženo smo pobedili u važnoj, zahtevnoj utakmici. Što se tiče grešaka, one su deo procesa rasta, mi smo mlad tim i kao takav ne možemo imati oštroumnost iskusnih ekipa. Imamo 17 bodova više nego u isto vreme prošle sezone, najmlađi smo sastav i igrali smo najviše utakmica. Protiv Intera i Specije nismo ličili na sebe.

Tri boda su u džepu, ali cena su bile tri povrede - Zlatana Ibrahimovića, Hakana Čalhanoglua i Antea Rebića.

“Sva trojica imaju probleme sa mišićima. Trenutno deluje da je u pitanju isključivo zamor, ali sutra ćemo obaviti dodatne analize i procenu situacije. Period je vrlo zahtevan, imam dosta igrača na raspolaganju, ali se takođe nadam da situacija nije ozbiljna.“

Očekivanja Milanovog stratega kreću se u okvirima realnosti.

"Da smo pre par meseci pričali da ćemo biti drugi na tabeli, niko nam ne bi verovao. Uostalom, da smo imali 40 bodova (trenutno na 52) mnogi bi rekli da igramo odlično prvenstvo. U Seriji A postoji sedam vrlo snažnih timova i na kraju će samo četiri od njih biti zadovoljni. Nadam se da ćemo se naći u ta četiri“, zaključio je Pioli.



tagovi

ac milanStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara