Vladimir Silađi (©Star sport)
Vladimir Silađi (©Star sport)

Prvo, pa muško: Silađi debituje protiv prvaka Azije

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 23:31

Težak zadatak za srpskog napadača i njegov Gangvon na gostovanju Ulsanu u sklopu 1. kola prvenstva Južne Koreje

Nije bilo iznenađenja na startu šampionata Južne Koreje. Aktuelni branilac krune Đonbuk, ujedno i najuspešniji kolektiv u poslednjoj dekadi, izašao je na kraj sa Seulom, a pobede su još ostvarili Pohang i Suvon Bluvings. Jedini nerešen ishod bio je onaj između Daegua i Suvon FK-a.

Došlo je vreme da i Ulsan započne novu kampanju, ujedno i eru pod trenerom Hong Mjung-boom, kada u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu dočeka Gangvon (06.00). Hong, bivši selektor reprezentacije Južne Koreje, prvi put u karijeri vodiće utakmicu u K-ligi, pošto je nekada ovaj proslavljeni as predvodio kineski Hangdžou.

Izabrane vesti

Sve oči biće uprte u novajlije. Austrijski napadač

Lukas Hinterzer, pristigao iz Hamburgera, trebalo bi da predvodi navalu Tigrova, potpomognut obećavajućim krilnim napadačem

Li Dong-Junom

, potpisanim iz Busana. Još jedna zvezda koja je stigla u redove vicešampiona je Valeri Kazaišvili, reprezentativac Gruzije, ali će on da propusti meč jer je još u karantinu.

Sudar sa Gangvonom biće prva prilika za navijače Ulsana da pozdrave ekipu otkako su se Tigrovi popeli na krov Azije osvajanjem Lige šampiona, drugi put u istoriji. Naročito će se pristalice nadati da će videti MVP-a sa turnira u Kataru,

Jun Bit-garama

, u početnih 11. Jun je više puta povezivan sa prelaskom u kinesku Superligu tokom ovog prelaznog roka, a njegovo učešće na premijeri možda je znak da će ipak ostati veran Ulsanu.

I gosti su imali, takođe, mnogo kadrovskih promena u poređenju sa proteklom sezonom. Strateg Kim Biung-su odlučio je da doda nekoliko stranih igrača. Pouzdani uzbekistanski defanzivac Rustam Ašurmatov pridružio se posle dve izvanredne sezone sa Gvandžuom, japanski ofanzivac Masatoši Išida stigao je iz redova novajlije Suvona FK, dok se najviše očekuje od napadača Vladimira Silađija, srpskog internacionalca, koji je u redove Medveda došao iz TSC-a.

Silađi je prošle sezone sa 16 golova bio najbolji strelac Superlige Srbije, zajedno sa saigračem Nenadom Lukićem i Nikolom Petkovićem iz Javora, a ukupno je u 114 utakmica za klub iz Bačke Topole postigao 49 golova i namestio 19.

Tradicija ne sluti dobro posetiocima. Ulsan može da se pohvali sa 17 mečeva bez poraza protiv Gangvona, pobedivši u poslednjih šest zaredom u svim takmičenjima.

JUŽNA KOREJA – 1. KOLO

Subota

Đonbuk - Seul 2:0 (0:0)

Daegu - Suvon FK 1:1 (0:1)

Nedelja

Pohang - Inčon 2:1 (0:1)

Suvon Bluvings - Gvangdžu 1:0 (0:0)

Ponedeljak

06.00: (1,87) Ulsan (3,40) Gangvon (4,00)

08.30: (2,80) Seonam (2,75) Čedžu (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna KorejaJužna Koreja 1Vladimir SilađiUlsanGangvon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara