TREĆA SMENA: Finale Kupa u Brazilu, Bjelica protiv Stršljenova, igra se u Argentini, Južnoj Koreji, Kolumbiji, Meksiku

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.02.21. | 22:56

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Argentina - Liga kup)

Ne drma Boku velika kriza, daleko od toga. Osvojila je Super ligu pre godinu dana, a pre samo jednog meseca podigla je trofej i u premijernom izdanju Kupa Dijega Maradone. Ipak, večeras će imati imperativ pobede protiv Sarmijento Hunina, kako u 2021. godini nije slavila na Bombonjeri. Najtrofejniji klub Argentine je sezonu u Liga kupu počeo remijem sa Himnasijom, da bi u minulom kolu savladao Njuels. Tim koji je minule sezone osvojio Primeru B sastao se samo sa Velezom i pretrpeo poraz.

GREMIO - PALMEIRAS, 01.00

(Fudbal, Brazil - Kup)

Oba sastava su porazima okončala sezonu u Brazileirau. Gremio je izgubio od Bragantina, dok je Atletiko Mineiro bio bolji od Palmeirasa. Tim iz Porto Alegrea će igrati i kvalifikacije za Kopa Libertadores, Verdao će sa druge strane odmah u grupnu fazu, kao aktuelni osvajač elitnog takmičenja južnoameričkog fudbala. Besmrtni Trikolori žele generalno razočaravajuću sezonu da završe trofejom i tako drastično poprave utisak, dok bi Palmeiras mimo svih očekivanja mogao da podigne i drugi pehar u sezoni. Minula dva susreta ovih rivala okončana su bez pobednika (1:1 u oba navrata), a prethodno je Gremio slavio dva puta kao gost. Prvak Južne Amerike je slast trijumfa poslednji put osetio još u avgustu 2019. godine.

DEPORTIVO KALI - SANTA FE, 02.10

(Fudbal, Kolumbija 1)

Pred fudbalerima Deportivo Kalija je još jedan veliki izazov. Osvojili su bod u Medeljinu u prethodnom kolu i tako zadržali oreol nepobedivosti u Apreturi ove sezone. Za rivala imaju ekipu koja je na kolenima bila samo u prvom kolu, a potom je vezala četiri trijumfa, pa dva remija, dok je u minulom kolu u Bogoti savladan Čiko. Na tabeli ih dele četiri boda, Santa Fe ima i utakmicu manje, pa bi trijumfom mogao značajno da se približi vrhu. Prethodni put ove dve ekipe su se sastale u Kaliju krajem oktobra, domaćin je slavio golom iz penala u devetom minutu nadoknade (3:2).

MONTEREJ - TIHUANA, 00.00

(Fudbal, Mekisko 1)

Tihuana predstavlja jedno od osveženja u meksičkom fudbalu ove sezone, dok Monterej polako gradi svoj put ka vrhu. Fudbaleri Tihuane su tek u minulom kolu pretrpeli prvi poraz u sezoni (2:3), ali su pružili jak otpor favorizovanom Tigresu. Pre tog su upisali po tri trijumfa i remija. Rajadosi su takođe dobro otvorili Klausuru, poput narednog rivala imaju samo jedan poraz. Ekipu Havijera Agirea krasi granitna odbrana, koja je popustila samo dva puta ove sezone. Minule godine su se tri puta sastali, viđena su sva tri ishoda: Tihuana je kod kuće upisala i pobedu i poraz, na stadionu Montereja nije bilo pobednika.

GVADALAHARA - PUMAS, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Duel timova koji predstavljaju možda i najveće razočarenje u Meksiku od starta Klausure. Čivas je popravio formu i posle uvodna četiri meča bez trijumfa uspeo je da veže tri utakmice bez poraza (pobeda, pa dva remija). Pumas na pet poslednjih utakmica nije slavio, na startu sezone je odigrao bez golova protiv Tihuane, da bi jedini trijumf upisao protiv Mazaltana. Zlatno-plavi sede na pretposlednjem mestu sa samo pet bodova, Gvadalahara je sa dva više 14. Fudbaleri Čivasa su poslednju put slavili protiv sedmosturkog šampiona 2017. godine, a prethodna dva duela ovih ekipa okončana su remijima (1:1 i 2:2).

ULSAN HJUNDAI - GANGVON, 06.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Tigrovi su minule sezone ostali bez trofeja u Južnoj Koreji, ali su zato podigli pehar u Azijskoj Ligi šampiona. Gangvon je u skraćenoj sezoni bio sedmi, sa 10 bodova manje od drugplasiranog Ulsana. Ipak, Gangvon je od januara jači za Vladimira Silađija, bivšeg igrača TSC-a, koji je prethodne sezone bio najbolji strelac Superlige Srbije sa 16 postignutih golova i definitivno će predstavljati veliko pojačanja za ovu ekipu. Tigrovi su za razliku od svog narednog rivala igrali takmičarske mečeve u tekućoj kalendarskoj godini, ali su pretrpeli dva poraza na Svetskom klupskom prvenstvo od meksičkog Tigresa i Al Duhaila iz Katara. Tradicija je na strani Ulsana, kako ga je Gangvon poslednji put nadigrao još 2012. godine.

LA LEJKERS - GOLDEN STEJT, 02.00

(Košarka, NBA)

Lejkersi su posle povrede Entonija Dejvisa počeli da posrću, vezali su četiri poraza, pre trijumfa protiv Portlanda koji su ostvarili u noći između petka i subote. Golden Stejt je sa druge strane vezao tri trijumfa i ukupno ih ima četiri manje od aktuelnog šampiona. Veliki problem za ekipu Frenka Vogela bi moglo da predstavlja odsustvo Lebrona Džejmsa, koji je pod znakom pitanja za susret sa Voriorsima zbog povrede zgloba.

SAKRAMENTO - ŠARLOT, 04.00

(Košarka, NBA)

Kingsi imaju treći najlošiji učinak na Zapadu (13-20) i za rivala imaju jedno od prijatnijih iznenađenja Istoka. Šarlot ima isti učinak kao i osmoplasirana Indijana, ali i devetoplasirani Čikago (15-17) i može se reći da je i u Kaliforniji blagi favorit. Sakramento je posle serije od devet poraza uspeo u petak veče da savlada najgori tim lige - Detroit. Stršljenovi igraju u promenljivom ritmu, na posledjih šest utakmica imaju po tri pobede i poraza. Biće interesantno videti kakvu će ulogu dobiti Nemanja Bjelica, koji u poslednje vreme igra sve češće i pruža odlične partije. Za njegove usluge su zainteresovani Majami i Filadelfija, pa bi protiv Šarlota trebalo da dobije priliku da se u najboljem svetlu predstavi timovima iz istočne konferencije.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara