Gol Savića (©Reuters)
Gol Savića (©Reuters)

Buđenje u poslednji čas: Pukla Keramika, Atletiko našao izlaz iz tunela (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.02.21. | 22:54

Madriđani bolji od Viljareala – 2:0

Živ je Atletiko! Probudio se u poslednji čas, kada su Real i Barselona počeli ozbiljno da mu dišu za vratom.

Jeste, imaju Jorgandžije u džepu taj džoker da imaju i koju utakmicu manje, ali mini serija od tri meča bez pobede nije baš učinila veselom atmosferu u svlačionici.

Izabrane vesti

Ali, sada je i tom lošem nizu došao kraj. Atletiko je na Keramici osvojio tri boda, iako je u prvih pola sata bio slabiji tim od Viljareala. To je odlika velikih, kažu, da se zaštite valjanim gardom dok im ne ide, izdrže nalete rivala, a onda sačekaju trenutak da ga pogode u bradu i tim prvim udarcem nanesu mu veliku štetu – 2:0.

Upravo se to i dogodilo Žutoj podmornici. Napadala je, ređala udarce, imala ih pet naspram nijednog Atletikovog. A, onda prekid u 27. minutu i gol Stefana Savića, prvo poništen, pa posle VAR asistencije priznat, kojim su Madriđani poveli sa 1:0. Maltene iz prvog udarca na gol!

Kada se gleda statistika prvog poluvremena, vidi se da je Viljareal bio bolji, ali to mu baš nije bila nikakva uteha kada je na semaforu stajalo da je u minusu.

Drugo poluvreme – druga pesma. Znao je Dijego Simeone, koji je večeras dostigao rekordera Luisa Aragonesa po broju pobeda na klupi Atletika (308), da je čuvanje rezultata poput samoubistva i da Žuta podmornica teško da može ponovo da sipa promašaje, da i ona jednom ubosti zrno. Zato je umesto defanzive naredio – napad. I igrao je Atletiko, dominirao. Ređao šansu za šansom.

Golman Viljareala Asenho branio je pokušaje Suareza u 53. minutu, pa Koreje pet minuta kasnije, pa je Suarez 60 sekundi kasnije opet bio u prilici... Imao je i domaćin dva dobra pokušaja sredinom drugog dela, a onda je stavljena tačka na svaku neizvesnost.

Majstorski je reagovao Žoao Feliks na odbitak i poslao loptu poput taneta tamo gde Asenho nije mogao da dohvati – 2:0. To je već prednost koju Atletiko retko, skoro nikad ne ispušta iz ruku, pogotovo na 20 minuta pre kraja utakmice.

Mogao je Karlos Baka da makar vrati napetost u finiš, ali je u 78. minutu promašio kolosalnu šansu i time kao da je potpuno izduvao i poslednji gram nade Viljarealu…

PRIMERA – 25. KOLO

Petak

Levante - Bilbao 1:1 (1:0)

/Rožer 33pen - Garsija 56pen/

Subota

Eibar - Ueska 1:1 (0:0)

/Diop 83 - Ramirez 81/

Sevilja - Barselona 0:2 (0:1)

/Dembele 29, Mesi 85/

Alaves - Osasuna 0:1 (0:0)

/Kike Barha 77/

Hetafe - Valensija 3:0 (1:0)

/Arambari 39, Mata 55, Alenja 87/

Nedelja

Selta - Valjadolid 1:1 (0:0)

/Muriljo 90+4 - Oreljana 70/

Kadiz - Betis 0:1 (0:0)

/Huanmi 84/

Granada - Elče 2:1 (1:1)

/Kina 31, Puertas 79 - Boje 40/

Viljareal – Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

/Savić 27, Feliks 69/

Ponedeljak

21.00: (1,97) Real M. (3,45) Sosijedad (3,90)

***kvote su podložne promenama

 



tagovi

Atletiko MadridViljarealPrimeraŠpanijaStefan SavićDijego Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara