Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liverpul oživeo na Bramal Lejnu i uništio Ramzdejlovo poluvreme karijere (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.02.21. | 22:02

Prekinut niz od četiri prvenstvena poraza Redsa

Došao je Liverpul na Bramal Lejn bez prava na kiks i alibi. Posle četiri vezana poraza u Premijer ligi odlazeći šampion nije smeo da nastavi da se sramoti ispuštanjem bodova protiv, bez konkurencije najslabijeg tima engleske elite. Izabranicima Jirgena Klopa na kraju večeri alibi nije bio potreban, iako je impresivnim izdanjem u prvom poluvremenu golman rivala Aron Ramzdejl poprilično otežao posao Redsima - 0:2.

Sijaset kadrovskih problema i izostanaka u redovima tima sa Enfilda uslovili su startnu postavu koja je podrazumevala Adrijana umesto Alisona među stativama i štoperski tandem Netanijel Filips - Ozan Kabak. Uprkos rezervnom sastavu pozadi gosti su uspeli da sačuvaju mrežu prvi put posle sedam neuspešnih pokušaja u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Napadačka oštrica Redsa želela je pogodak u prvom poluvremenu ali ju je sa pet sjajnih intervencija otupeo Aron Ramzdejl. Zaustavljao je Roberta Firmina, Mohameda Salaha, Trenta Aleksander-Arnolda i Žoržinja Vajnalduma i tako prvi put u zabeležio pet odbrana u jednoj od najkvalitetnijih fudbalskih liga Evrope.

Oni najpesimističniji navijači Liverpula verovatno su već videli scenario sličan onom protiv Brajtona i Barnlija na čijem kraju njihov tim ostaje bez bodova protiv autsajdera, ali oklop domaćina konačno je probijen u uvodnim minutima drugog dela. Ni Salah, ni Mane, ni Firmino, već Kurtis Džons. Postojala je minimalna dilema da li je neposredno pre asistencije Aleksander-Arnolda lopta cela prešla na drugu stranu gol-aut linije, ali je na kraju utvrđeno da sudije nisu pogrešile kada su priznale gol talentovanog veziste. Sa 20 godina i 29 dana postao je najmlađi strelac Liverpula u Premijer ligi od Rahima Sterlinga i 2014. godine.

Sudbina je htela da Roberto Firmino bude upisan u istoriju kao strelac 7.000 gola za Liverpul u najvišem rangu engleskog fudbala. Tako će ga bar pamtiti u Liverpulu, jer je na kraju pripisan auto-gol Brajanu. Brazilac je iskoristio asistenciju Manea za klupski jubilej, a samo Everton na 7,108 ima više pogodaka. Kako je Liverpul u 64. minutu podebljao vođstvo, nade Šefilda da može da izbegne poraz svedene su na promile, a u skladu sa tim je i ekipa Krisa Vajldera bila bezopasna do kraja duela. Ambis je večeras postao dublji jer je Šefild došao da 21. poraza posle 26 utakmica, a to se u istoriji engleskog fudbala dogodilo jedino Njuport Kauntiju u četvrtom rangu i sezoni 1970/71.

Mohamed Salah je petanaestak minuta pre kraja mogao učini trijumf Liverpula ubedljivijim, ali se umesto 18. prvenstvenog gola postarao za jedan od većih promašaja u dosadašnjoj karijeri. Ovaj je iz kategorije onih koji će biti brzo zaboravljeni i koji ne bole mnogo.

U koliko je lošoj formi Liverpul dočekao gostovanje Šefildu govori detalj da je pretrpeo šest poraza u poslednjih devet ligaških utakmica. Prethodno mu je za šest poraza bilo potrebno čak 100 mečeva! I zato je ovaj trijumf izuzetno bitan. Ako je već odavno jasno da neće odbraniti titulu, morao je da se naoruža samopouzdanjem za bespoštednu borbu za Ligu šampiona koja mu tek predstoji.

PREMIJER LIGA – 26. KOLO

Subota

Mančester Siti - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Diaz 30, Stouns 68 - Antonio 43/

VBA - Brajton 1:0 (1:0)

/Bartli 11/

Lids - Aston Vila 0:1 (0:1)

/El Gazi 5/

Njukasl - Vulverhempton 1:1 (0:0)

/Lasels 52 - Neves 73/

Nedelja

Fulam - Kristal Palas 0:0

Lester – Arsenal 1:3 (1:2)

/Tilemans 6 – Luiz 39, Lakazet 45+2 penal, Pepe 52/

Totenhem - Barnli 4:0 (3:0)

/Bejl 2, 55, Kejn 15, Moura 31/

Čelsi - Mančester Junajted 0:0

Šefild Junajted - Liverpul 0:2 (0:0)

/Džons 48, Brajan 64AG/

Ponedeljak

21.00: (2,25) Everton (3,20) Sautempton (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulKurtis Džons

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara