Konte je srećan: Sada bismo se borili za titulu u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 19:57

Interov strateg kaže da je napravjen veliki pomak

Kada Inter pobedi Đenovu u Milanu, to samo po sebi ne bi trebalo da bude velika vest. Ali kada to uradi na dominantan i moćan način kao danas, onda se mora reći da Interov tim deluje kao da je sazreo za titulu.

Nerazuri su uspešno pregrmeli seriju teških utakmica, napumpali se samopouzdanjem i sada lete ka dugo čekanoj tituli prvaka Italije. Čak je zadovoljan i večito oprezni Antonio Konte.

Izabrane vesti

„Igrali smo protiv Đenove koja je u sjajnoj formi i koja je u poslednje vreme osvojila samo bod manje od nas. Imali smo pravi pristup i nismo im dozvolili mnogo centaršuteva. Dali smo tri gola, a njihov golman Perin je imao još nekoliko vrhunskih intervencija tako da moram da budem zadovoljan. Sav trud nam polako isplaćuje i igrači postaju svesni svojih mogućnosti. Razumeju situacije sa i bez lopte, kada treba da budu agresivni, a kada da drže posed“, rekao je Antonio Konte posle meča.  

Deluje da Inter nema ko da zaustavi...

„Znamo da je pred nama još 14 utakmica. Igrati protiv Đenove ili Parme deluje lako samo na papiru. Moramo da pokažemo da sm o tim koji je uvek spreman za opasne situacije, ne samo u velikim utakmicama“.

Ispadanje iz Lige šampiona se pokazalo kao Interova prednost na domaćem frontu u odnosu na konkurente.

„Nije bilo nikakvog pakta o skudetu. Ovo su igrači Intera i oni uvek moraju da imaju ambiciju da pobeđuju. Prošlo je mnogo vremena otkako je Inter nešto osvojio. Prošle sezone smo bili blizu iako mi je to bila prva sezona. Mislim da smo nepravedno ispali iz Lige šampiona. Ali to nam je pomoglo da se zagledamo u sebe i da shvatimo da svi moramo da podignemo nivo i da budemo više takmičarski nastrojeni. Da smo sada u Ligi šampiona, verujem da bi se borili za titulu“.

Konte smatra da je već urađeno mnogo.

„Prethodnih sezona je Juventus završavao sezone sa po 15 bodova ispred Intera. Tako da smo prošle sezone već napravili veliki korak napred. Sada smo samo nastavili projekat. Ima još 14 utakmica ali želimo da nastavimo ovako jer znamo da tim napreduje u svakom pogledu i da smo napravili sjajan odnos u svlačionici“.

Inter igra najbolji fudbal u sezoni tokom perioda u kojem igrači ne primaju platu mesecima zbog finansijske krize.

„Klub poput Intera treba da se fokusira na teren. Ja mogu samo da pričam o onome na šta mogu da imam uticaj. Isto važi i za igrače. Nema vajde da koristimo vreme i energiju na stvari na koje ne možemo da utičemo“.

Inter je pobegao prvom pratiocu Milan na sedam bodova prednosti i mogao bi da zadrži tu razliku ako Roma savlada Rosonere večeras.

„Gledaću Roma – Milan večeras jer mi je fudbal strast“, poručio je Konte.


tagovi

Antonio Konte

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara