Foto: AFP
Foto: AFP

Novi razočaravajući derbi u Premijer ligi: Bruno ponovo "ispario", Junajted još jednom iskazao nemoć

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.02.21. | 19:20

Na Stamford Bridžu mršavih 0:0

Kada jedno takmičenje u svom sastavu ima takozvanu "veliku šestorku", gotovo svake nedelje očekuje se makar jedan spektakl. Kada toj šestorci dodate i timove poput standardno dobri Lester, iznenađujuće odlični Vest Hem, te Everton, u svakom kolu je zagarantovan makar jedan derbi. Ili bi to bio u svakoj drugoj sezoni. Ove to nije slučaj, makar ne u praksi, jer bukvalno na prste jedne ruke mogu se pobrojati utakmice koje su opravdale očekivanja. Otud, u 26. kolu na Stamford Bridžu, još jedno razočarenje, pošto su preporođeni Čelsi i kandidat za titulu - koji polako to prestaje da bude - Mančester Junajted, odigrali još jedan meč za zaborav - 0:0.

Bod koji ne odgovara ni jednima ni drugima. Čelsiju jer je propustio priliku da preskoči Vest Hem i posle dužeg vremena se vrati na poziciju koja na kraju sezone garantuje Ligu šampiona, a posebno ne Junajtedu, koji je novim remijem, trećim u poslednjih šest premijerligaških utakmica, povećao zaostatak za gradskim rivalom Sitijem na 12 bodova.

Izabrane vesti

Ziheraškim pristupom Ole Gunara Solskjera više nije ni zaslužio. Kao i na prethodnih šest utakmica u duelima sa timovima iz "top šest", norveški stručnjak se opredelio na igru iz kontre. I još jednom ostao bez pobede, ali i pogotka. Ni sedmu uzastopnu derbi utakmicu Crveni đavoli nisu postigli gol iz igre. Jedini je delo Bruna Fernandeša, postignut sa bele tačke protiv Totenhema još u onom oktobarskom debaklu.

Bez klasičnog golgetera u napadu - Grinvud igrao umesto povređenog Kavanija - Mančester je u većem delu utakmice bio bezopasan. Delom i zbog toga što se Solskjer ponovo odlučio za nešto defanzivniju taktiku, posebno u prvom poluvremenu, delom i jer je Bruno Fernandeš još jednom "ispario" sa velike pozornice. Protiv Vest Bromvič Albiona, Aston Vile, Sautemptona će biti glavni na terenu, na velikim mečevima nestane poput duha. Na sedam dosadašnjim mečeva protiv timova "velike šestorke" postigao je jedan jedini pogodak. I to sa bele tačke. Večeras je ponovo bio nevidljiv. Po Mendijev gol potpuno bezopasan, u presudnim trenucima, kada je trebalo otvoriti kontru, dezorjentisan.

Ipak, da je u 15. minutu glavni arbitar Stjuart Atvel pokazao na belu tačku, a mogao je mirne duše to da učini, Brunu bi se još jednom ukazala da ponese epitet heroja. Međutim, igranje rukom Hadson-Odoija u šesnaestercu londonskog tima Atvel nije okarakterisao kao materijal za najstrožu kaznu, čime je, stiče se utisak, oštetio Junajted i praktično ubio utakmicu, koju bi eventualni pogodak barem malo otvorio. Ovako, novih 90 minuta premijerligaškog fudbala otišlo je niz Temzu...


PREMIJER LIGA – 26. KOLO

Subota

Mančester Siti - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Diaz 30, Stouns 68 - Antonio 43/

VBA - Brajton 1:0 (1:0)

/Bartli 11/

Lids - Aston Vila 0:1 (0:1)

/El Gazi 5/

Njukasl - Vulverhempton 1:1 (0:0)

/Lasels 52 - Neves 73/

Nedelja

Fulam - Kristal Palas 0:0

Lester – Arsenal 1:3 (1:2)

/Tilemans 6 – Luiz 39, Lakazet 45+2 penal, Pepe 52/

Totenhem - Barnli 4:0 (3:0)

/Bejl 2, 55, Kejn 15, Moura 31/

Čelsi - Mančester Junajted 0:0

20.15: (8,50) Šefild Junajted (4,70) Liverpul (1,38)

Ponedeljak

21.00: (2,25) Everton (3,20) Sautempton (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara