Kad onako odigraš protiv Milana, Proleter sam pada! Zvezda brojala do četiri, a mogla je još... (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.02.21. | 18:56

Ubedljivo slavlje ekipe Dejana Stankovića protiv sastava Branka Žigića - 4:0

Utakmice, kakva je bila ona na San Siru u četvrtak, sa sobom uvek nose veliku fizičku i emotivnu istrošenost, što je sasvim sigurno ostavilo traga i na sastav Dejana Stankovića, ali je upravo taj meč sa Milanom doneo ogromnu dozu zadovoljstva i samopoudanja Crvenoj zvezdi, što je u okršaju sa Proleterom iz Novog Sada bilo više nego dovoljno da se nadjačaju svi problemi. Srpski šampion je bio dominantan od prvog do poslednjeg trenutka utakmice, postigao je četiri gola i došao do nova tri boda, a mogao je da bude i još ubedljiviji, da na gostujućem golu u par navrata nije blistao Kristijan Župić - 4:0 (2:0).

Kao što je rekao i pred utakmicu, Dejan Stanković je na teren izveo prilično snažan tim, koji je osvežio sa nekoliko igrača koji su bili odsutni ili nisu bili glavni akteri okršaja na San Siru. Od starta su na terenu bili Milan Rodić, Nemanja Milunović i Veljko Nikolić, baš kao i Milan Pavkov i Njegoš Petrović. Van konkurencije za tim ostali su Italijani Falko i Falčineli, dok je Seku Sanogo odmarao na klupi za rezervne igrače.

Izabrane vesti

Milan Rodić je u prvih 45 minuta jasno pokazao koliko je nedostajao ekipi u revanš meču sa Rosonerima. Bio je u završnici gotovo svake akcije domaćina, baš kao i Milan Gajić na drugoj strani, konstatno je duplirao na boku i ulazio iza leđa protivničkoj odbrani, što je teralo igrače Proletera na konstantne. U jednoj takvoj situaciji stigao je i prvi pogodak u 22. minutu, kada je posle Rodićevog utrčavanja i pokušaja asistiranja slobodnom Pavkovu, sopstvenu mrežu zatresao nemoćni Leandro.

Gosti nisu imali rešenje za Zvezdin pritiskom. Manevar predvođen kreativnim triom Ivanić, Kanga, Nikolić, odnosno osiguračem Petrovićem iza sebe, nemilosrdno je osvajao prostor na terenu i loptama hranio Milana Pavkova i El Fardu Bena. Golgeter iz Begeča je imao nekoliko dobrih situacija pred protivničkim golom, ali nije imao dovoljno sreće da pronađe put do mreže. Ivanić je u par navrata ozbiljno gađao sa distance. Pogodio je prečku u 11. minutu, dok je pet minuta kasnije Ben uzdrmao stativu iz slobodnog udarca.

Zvezda nije spuštala nogu sa gasa ni posle prvog, ali ni posle drugog pogotka. Za njegovu egzekuciju bio je zaslužan Veljko Nikolić, posle razmene pasova u kojoj su učestvovali gotovo svi igrači iz Zvezdine ofanzive. Golman Župić je bio zaslužan u poslednjim trenucima prvog poluvremena, što se na odmor otišlo sa samo dva gola prednosti u korist Crvene zvezde.

Dejan Stanković je već na poluvremenu imao taj luksuz da u svlačionici ostavi Ivanića i Kangu, a minutažu pruži Kataiju i Srniću. To je Zvezdi donelo dodatnu energiju, domaći su izvršili pritisak i već u 56. minutu stigli do trećeg gola. Ponovo je pogrešio Brazilac Leandro, koji je napucao jednog svog igrača u kaznenom prostoru, a lopta je doletela do taličnog Bena, kojem nije bilo teško poveća prednost domaćeg tima.

Ubedljiva prednost i sigurna igra omogućili su Stankoviću da odmori još neke važne igrače u timu. Tako je u 75. minutu umesto Pavkova ušao Krstović, a umesto Bena Gavrić. Konačno, u 78. minutu šansu da debituje u zvaničnom meču dobio je i Ričard Odada.

Koliko su večerašnji minuti bili dragoceni za Aleksandra Kataija u smislu povratka Zvezdinog majstora u pravu formu, pokazao je i trenutak iz 90. minuta, kada je desetka crveno-belih u stil rasnog centarfora glavom zahvatila loptu posle centaršuta Milana Gajića i postavila konačan rezultat meča.

Poraz na San Siru je očigledno doneo veliku energiju srpskom šampionu, koji više nego spreman dočekuje dva teška orkšaja u Superligi sa TSC-om i Čukaričkim. Sa druge strane, Proleter definitivno više ne liči na onaj sastav iz prvog dela sezone, ali je još uvek prilično dobro plasiran na tabeli.


CRVENA ZVEZDA – PROLETER 4:0 (2:0)

/Leandro 22ag, Nikolić 32, Ben 53, Katai 89/

Stadion: Rajko Mitić

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Novica Anđelovski

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Petrović, Nikolić (od 78. Odada) – Ben (od 76. Gavrić), Kanga (od 46. Srnić), Ivanić (od 46. Katai) - Pavkov (od 76. Krstović).

PROLETER (3-4-2-1): Župić – Leandro, Mitrović (od 46. Knežević), Marjanović – B. Milošević, Kojić (od 63. Jovanović), Ilić, Kovačević – Tomović, Živojinović (od 76. Vesić) – Mirosavljev (od 76. Gluščević).


SUPERLIGA - 24. KOLO

Petak

Inđija - Partizan 0:6 (0:3)

/Natho 7 pen, L. Marković 41, Jojić 45+2, Asano 50, Jović 79, Vujačić 90/

Vojvodina - Napredak 1:0 (0:0)

/Čović 53/

Subota

Novi Pazar – Mačva 4:0 (3:0)

/Sise 8, Gigić 10, Aganspahić 33, Blagojević 59/

OFK Bačka – Čukarički 1:2 (0:0)

/Ašćerić 53 – Birmančević 72, Šapić 85/

Radnički – Spartak 0:1 (0:0)

/Šimura 82/

Radnik – Javor 2:0 (0:0)

/Milovanović 63, Subotić 80/

Metalac - TSC 0:0

Rad - Mladost 0:1 (0:0)

/Bojović 68/

Zlatibor - Voždovac 0:0

Nedelja

Crvena zvezda - Proleter 4:0 (2:0)

/Leandro 22ag, Nikolić 32, El Fardu Ben 56, Katai 90/

*** kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara