Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi het-trik AZ-ovog dragulja, Fajenordu malo i dva vođstva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 18:54

Mladi napadač došao do brojke od 11 pogodaka u Erediviziji

Dva puta je Fajenord stizao do prednost u prvom poluvremenu gostovanja AZ Alkmaru, ali nije uspeo da pobegne od golgeterskog čekića Majrona Boadua. Dva puta je momak koji ima nastup za reprezentaciju Holandije pogađao za rezultatski egal u prvom delu, da bi se sredinom drugog poluvremena postarao za preokret i tako domaćinu trasirao puta ka velikoj pobedi - 4:2

Da je ishod bio drugačiji, da je Fajenord došao do celog plena, oba tima imala bi po 46 bodova. Ovako ekipa Paskala Jansena ima plus šest, drži treću poziciju, a 48-godišnji stručnjak duguje ogorman deo zahvalnosti talentovanom 20-godišnjaku. Boadu je prvim het-trikom u seniorskom fudbalu napravio proboj u društvo dvocifrenih strelaca u aktuelnoj sezoni Eredivizije - ima 11 pogodaka, isto koliko i Dušan Tadić.

Izabrane vesti

To što je danas došao do prvog seniorskog het-trika, nije pokazatelj da AZ-ov dragulj nije dovoljno rešetao poslednje tri sezone. Do sada je nataložio 34 gola i 18 asistencija na 79 utakmica u svim takmičenjima, a u aktuelnoj sezoni juri obaranje ličnog golgeterskog rekorda koji je postavio u prethodnoj. Kako je tada upisao 14 golova (osam asistencija), miriše na pomeranje lestvice. Kada na sve ovo dodamo i detalj da ga zastupa Mino Rajola koji ga je pre više od šest meseci nudio Napoliju i Milanu, deluje da će možda već predstojećeg leta AZ masno profitirati.

Senesi i Sinistera su u prvom delu susreta donosili prednost velikanu iz Roterdama, ali je njihove podvige u senku bacao pomenuti Boadu. Okršaj 24. kola Eredivizije mladi Holanđanin iskoristio je da demonstrira da se odlično služi sa obe noge . Prvo izjedančenje doneo je levom sa kapice šesnaesterca, drugom je prethodila divna lopta Vindala i savršena egzekucija kroz noge.

Pogodak kojim je zaokružio het-trik dobrim delom ide na dušu golamana gostiju Bidžloua, koji je na užasan način pokušao da započne napad svog tima. Četvrtu vezanu pobedu AZ-a pogotkom sa bele tačke zapečatio je Kupmajners. Bio je to njegov 13. od starta sezone nakon kojeg je postalo potpuno jasno da će Fajenord izgubiti ligaški meč posle dve pobede i dva remija.


EREDIVIZIJA – 24. KOLO

Petak

Zvole – Herenven 4:1 (0:1)

/Misiđan 52, Bujtink 70, Van Polen 89, Rejnders 90 - Van Bergen 27/

Subota

Utreht - Emen 0:1 (0:1)

/Penja 14/

Den Hag - RKC 0:0

Vitese - VVV Venlo 4:1 (1:1)

/Openda 3, Bazoer 57, Tronstad 75, Broja 82 - Jakumakis 19pen/

Herakles - Tvente 2:2 (1:1)

/Azaui 6, Vlot 47 - Menig 13, Danilo 50/

Nedelja

Sparta - Viljem Drugi 0:2 (0:0)

/Nuneli 67, Ndajišimije 78/

Groningen - Fortuna 1:0 (0:0)

/Abraham 50/

PSV - Ajaks 1:1 (1:0)

/Zahavi 40 - Tadić 90+2/

AZ Alkmar - Fajenord 4:2 (2:2)

/Boadu 22, 41, 64, Kupmajners 76 - Senesi 8, Sinistera 25/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FajenordAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara