Trijumf Totenhema nad Barnlijem (Reuters)
Trijumf Totenhema nad Barnlijem (Reuters)

Bejl u epizodi "kao nekada", Murinjov ubedljiv start misije opstanka na klupi Sparsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.02.21. | 16:52

Dva pogotka i asistencija Velšanina za uništenje Barnlija - 4:0

Zaboravili smo prethodnih par godina kakvo je uživanje gledati Gereta Bejla vođenog entuzijazmom da pokaže kvalitet kojim je svojevremeno rešavao finala Lige šampiona. Međutim, kada je pred Žozeom Murinjom, koji ga je dosta kritikovao od povratka u London, bio praktično ultimatum da mora da pobedi naredne tri premijerligaške utakmice (Barnli, Fulam, Kristal Palas), Velšanin je iz sna probudio fudbal kakav je poslednji put demostrirao pre tri godine. Na novom Vajt Hart Lejnu nastradao je Barnli, uz Bejlov besprekoran nastup, ali i neizostavne golove i asistencije Harija Kejna i Hjong Min Sona - 4:0.

Lakoća sa kojom je Totenhem održao čas fudbala ekipi Šona Dajša, navodi čoveka da se zapita zašto nije moglo ovako u poslednjih mesec i po dana i kako su Pevci u tom periodu pet puta poraženi u šest prvenstvenih mečeva? Možda im samo leži kada Barlni gostuje u engleskoj prestonici jer je i prošle sezone već na poluvremenu domaćin imao tri gola suficita, a možda ćemo u nastvku sezone gledati neki drugačiji Totenhem jer se danas jasno videlo da je napad u sastavu Kejn, Son, Bejl gotovo nezaustavljiv... Pod uslovom da čitav tim hoće da igra fudbal.

Izabrane vesti

Južnokoreanac i Englez od starta sezone demonstriraju fantastičnu saradnju. Danas nisu nameštali golove jedan drugom, ali ih to nije sprečilo da pojačaju individualne brojke - od 41 ligaškog gola Totenhema Kejn i Son nisu učestvovali samo u osam!

Maltretiranje Barnlija počelo je već u drugom minutu, kada je Son zavukao loptu iza odbrane rivala, dok se Bejl takođe ušunjao pred gol, tako da ni Tarkovski, ni Mi, a ni golman Nik Poup nisu imali šanse. Već u 15. minutu bilo je 2:0. Bejl je poslao dugu loptu, a Kejn završio akciju sa morem autoriteta i samopouzdanja. Potvrdio je najkorisniji igrač Sparsa da voli da teroriše Barnli kojem je osmi put u karijeri zatresao mrežu. Do odlaska na odmor strelac je bio i Lukas Moura.

Vratimo se na Bejla. Koliko malo mu je potrebno da postigne gol, pokazalo se u drugom minutu jer je to učinio iz prvog kontakta sa loptom. Prvi dodir lopte Velšanina u drugom poluvremenu i bilo je 4:0. Gol, asistencija, pa gol. Poređenja radi, u čitavoj sezoni 2019/20 postigao je dva i namestio dva ligaška gola u dresu Reala. I da, da će biti ozbiljno oružje do kraja sezone nagoveštava još jedan podatak. U poslednje četiri utakmice učestvovao je u sedam pogodaka.

Pred nove izazove u severnom Londonu mogu da budu zadovoljni lakoćom sa kojom je ekipa stvarala šanse, a 100. sačuvana mreža Iga Lorisa u engleskom fudbalu trebalo bi da bude podstrek za dodatno zatezanje odbrane koja je tek drugi put u poslednjih devet utakmica uspela da spreči rivala da postigne gol.

Međutim, nije tako kratak put da bi Murinjo ponovo definisao sigurnost na klupi Totenhema. Za početak, izdanje protiv Barnlija trebalo bi da se ponovi protiv Fulama, pa zatim i Kristal Palasa.

PREMIJER LIGA – 26. KOLO

Subota

Mančester Siti - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Diaz 30, Stouns 68 - Antonio 43/

VBA - Brajton 1:0 (1:0)

/Bartli 11/

Lids - Aston Vila 0:1 (0:1)

/El Gazi 5/

Njukasl - Vulverhempton 1:1 (0:0)

/Lasels 52 - Neves 73/

Nedelja

Fulam - Kristal Palas 0:0

Lester – Arsenal 1:3 (1:2)

/Tilemans 6 – Luiz 39, Lakazet 45+2 penal, Pepe 52/

Totenhem - Barnli 4:0 (3:0)

/Bejl 2, 55, Kejn 15, Moura 31/

17.30: (2,40) Čelsi (3,25) Mančester Junajted (3,05)

20.15: (8,50) Šefild Junajted (4,70) Liverpul (1,38)

Ponedeljak

21.00: (2,25) Everton (3,20) Sautempton (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Geret BejlHari KejnTotenhemBarnli

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara