4
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

ALARMANTNA SITUACIJA U FK ZLATIBOR ČAJETINA: Ristevski pred smenom!

Objavljeno: 28.02.21 u 16:45

Posle remija sa Voždovcem i posle dva poraza od Čukaričkog i TSC, superligaš Zlatibor došao je u veoma tešku situaciju.

Opstanak u ligi sada je ravan teoriji, imajući u vidu da Zlatiborce očekuje dosta teških mečeva, izmedju ostalog i dueli sa najboljima u ligi – Zvezdom, Partizanom i Vojvodinom.

Po svemu sudeći trener Ljubomir Ristevski nije se snašao u ulozi šefa stručnog štaba. Ristevski je klub preuzeo posle odličnih remija sa Spartakom i Proleterom. Kumovski tandem, direktor Predrag Ristanović i trener Zoran Njeguš, odlično su ukomponovali ekipu na zimskim pripremama. Ređale su se pobede a u prvenstvu i dva vezana remija, protiv ekipa koje se bore za četvrto mesto. Ipak, zbog privatnih problema Njeguš nije mogao ostati u ekipi, pa je predsednik kluba Veljko Radulović reagovao i brzo je postavljen Ristevski.

Novi trener, koji je dugo bio van srpskog fudbala nije se odlučio za napadački fudbal, već je tvrdoglavo igrao samo sa jednim špicom u napadu. To se vratilo kao bumerang i od kada predvodi tim ekipa još nije postigla pogodak, zabeleživši dva poraza i remi bez golova.

– Nema ko nije ljut na trenera, jer imao je uigran tim, koji je Proleteru i Spartaku, možda i otkinuo bodove koji bi jednu od ove dve ekipe odvele da se sa Čukom bore za izlazak u Evropu. On tvrdoglavo ne želi da igra sa dva, pa čak kada gubi i sa tri igrača u napadu. Pa to rade i početnici treneri, ali i najiskusniji stručnjaci. Stalno se žali da nema dobre napadače. Istina je da imamo povređenog napadača ali je i istina da i štoperi često mogu da igraju u napadu. Ima napadača zna on, imamo mi i omladinsku školu i tamo ih ima. Pa Ristanović je prošle godine imao tri puta slabiju ekipu i bio je prvi na tabeli. Njeguš je u prvom delu sa slabijim timom dao dva gola Zvezdi – ističe izvor Hotsport, blizak upravi kluba.

Treneru ugovor nije ni malo mali, neki su mu već naglasili da očekuju ostavku od njega.

– Da ima šmeka, on bi posle Voždovca podneo ostavku. Ali on se posle meča na Banovom Brdu žalio na golmana Čubrakovića da je kriv za poraz. A protiv Voždovca je kriv Vukić jer nije dao gol. Uvek su drugi krivi njemu, to su nam rekli i u klubovima gde je davno radio. Šta ćemo u Lučanima, gde tradicionalno protiv Zlatibora igraju dobro, jer je to lokalni derbi. Nadam se da će ljudi iz uprave reagovati i ubediti predsednika Radulovića da mu se zahvali na kratkoj saradnji. U suprotnom možda već od srede ćemo biti predposlednja na tabeli a to nikako ne zaslužujemo – istakao je naš izvor.

0
0

4 Komentara

  1. Umesto da vratite Njeguša,vi dovodite neke poluafirmisane trenere. Njeguš je otkinuo bodove ozbiljnim ekipama,trener za Zvezdu u najmanju ruku.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma covek blage veze nema,kako samo dovedoste kad odpatke Spartakove niko nihe hteo da pokupi.Pivo i cigareta su njegov prepoznatljiv grb.Takav primer jecua ne nikako,vrqcajte Njegusa ako za Boga znate.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter