ISTORIJSKI USPEH SRBIJE: Drndić i Ilić zauzele 21. mesto u timskom sprintu na Svetskom prvenstvu! FOTO
Foto: Skijaski savez Srbije

NORDIJSKO SKIJANJE

ISTORIJSKI USPEH SRBIJE: Drndić i Ilić zauzele 21. mesto u timskom sprintu na Svetskom prvenstvu! FOTO

Ostali sportovi -

Sjajan rezultat na Svetskom prvenstvu nordijskom skijanju ostvario je srpski duet u disciplini tim sprint

Maida Drndić i Anja Ilić zauzele su 21. mesto u Obersdorfu i to je najbolji plasman nekog srpskog predstavnika ili tima na nekom od velikih takmičenja.

U svojoj polufinalnoj grupi Srbija ja zuuzela 11. mesto, nije izboren plasman u finale ali nijebilo realno ni očekivati da tako nešto može da se desi. Iza Srbije ostali su timovi Letonije,Litvanije, Turske, Brazila, Grčke, Koreje i Mongolije.

Nordijsko Skijanje
foto: Skijaski savez Srbije

„Prezadovoljna sam kako su se stvari odvijale na stazi. Imali smo dve veoma raspoložene devojke za trku i to se odrazilo na rezultat. Malo je nedostajalo da iza sebe ostavimo Estoniju, a nacije koje su iza nas na tabeli su sa mnogo dužom tradicijom u ovom sportu i imaju daleko veći budžet i mogućnosti za razvoj. Ovo je razlog više da nastavimo sadobrim radom u budućnosti“, rekla je selektor Mina Ilić.

Nordijsko Skijanje
foto: Skijaski savez Srbije

Svetski šampion je Švedska, Jona Sundlig i Maja Danlkvist bile su najbrže u Obersdorfu ana podijumu su se još našli timovi Švajcarske i Slovenije.

Norveška je na kraju bila tek šesta ali su zato u muškoj konkurenciji Norvežani osvojili zlato, sastav Erik Valnes-Johanes Klebo je bio bolji za 1,68 sekundi od Finske a Rusima je pripalo treće mesto.

U konkurenciji skijaša zlatnu medalju osvojila je ekipa Norveške, srebrnu Finska, a bronzanu Rusija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track