DOKTOR KOJI JE BIO U BANDIĆEVOM DRUŠTVU: Bili smo na večeri, a onda se srušio, reanimirao sam ga! Bio je živ kad je došla Hitna
Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans

imao težak infarkt

DOKTOR KOJI JE BIO U BANDIĆEVOM DRUŠTVU: Bili smo na večeri, a onda se srušio, reanimirao sam ga! Bio je živ kad je došla Hitna

Hrvatska -

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je umro od srčanog udara nakon što mu je pozlilo dok je bio na večeri sa prijateljima, javljaju hrvatski mediji.

Doktor Gzi Redžepi, koji je sinoć bio prisutan kada je Bandić doživeo infarkt i koji ga je oživljavao, izjavio je da mu ovo nije prvi put da je nekoga reanimirao.

"Istina je, bili smo kod kuće kod prijatelja Sergeja na večeri, na Vrhovcu, i Bandiću je pozlilo. Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Kod našeg zajedničkog prijatelja smo bili, nas trojica, gradonačelnik, prijatelj i ja. Jeli smo oko 8 uveče, popili kafu, sedeli smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je", kazao je dr Redžepi za 24sata.hr.

"Mislim da je to bilo oko 11.15, ne znam tačno. Hitna je došla za 3-4 minuta, jako su brzo došli jer su se vraćali s intervencije, druga je došla za 7-8 minuta. Nastavili smo reanimaciju, nastavljena je i na Sv. duhu, bio je živ dok je hitna došla. Sve smo odradili po pravilima. Borite se, ali ne znate kad će vas dočekati", kazao je doktor.

Bandić je već duže vremena imao ozbiljnih problema sa zdravljem, a 2003. godine imao je težak moždani udar.

Pre tri godine mu je ugrađen stent, a u junu prošle godine je bio hospitalizovan nakon što mu je pozlilo. Imao je i plućnu emboliju i nekoliko operacija, uključujući operaciju glasnih žica.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track