Da li je ovo najzahtevnija deonica u Srbiji? U planu 66 tunela i 27 mostova

Nakon završenih geotehničkih istraživanja za deonicu auto-puta od Požege do Kotromana, nastavljene su aktivnosti na usaglašavanju planske dokumentacije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.02.2021.

12:52

Da li je ovo najzahtevnija deonica u Srbiji? U planu 66 tunela i 27 mostova
Foto: Depositphotos, diyan_nenov

Projektanti Saobraćajnog instituta CIP, boravili su u Užicu i prisustvovali sastanku sa predstavnicima JP Užice razvoj kako bi se otklonile nedoumice i uz konsultaciju definisala najbolja rešenja vezana za ovu deonicu auto-puta.

Predviđeno je da planska dokumentacija bude na javnom uvidu građanima krajem godine, kada će svi zainteresovani moći da daju svoje predloge i sugestije.

Deonica od Požege do Kotromana biće dugačka 61 km od kojih 26 km pripada teritoriji grada Užica i važi za deonicu veoma zahtevnu za izgradnju sa 66 tunela i 27 mostova.

Na delu koji prolazi kroz mesne zajednice, Zlakusa, Krvavci, Mokra Gora i Gradsku opštinu Sevojno, trećina deonice je u mostovima, trećina u tunelima, a ostatak su nasipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: