Luis Suarez i Đerar Moreno (©Reuters)
Luis Suarez i Đerar Moreno (©Reuters)

Suarez na Madrigalu ne gubi, Moreno traži put do mreže koju nije zatresao

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.02.21. | 14:21

Reflektori stadiona u Viljarealu biće upereni u drugog i trećeg strelca španske Primere: Luisa Suareza i Đerara Morena

Pre tri sedmice Atletiko je krupnim koracima išao ka tituli, bežao je Barseloni i madridskom Realu i činilo se da četu Dijega Simeonea ništa ne može da zaustavi. Usledila je kriza, pa lider prvenstva na Madrigal stiže sa samo dva boda više od Blaugrane i tri od gradskog rivala. Viljareal čeka Jorgandžije (21.00) na krilima sjajnog rezultata u Ligi Evrope, gde je predvođen Đerarom Morenom izvojevao plasman u osminu finala preko Salcburga.

Jasno, Simeone protiv Žute podmornice želi "ispravi krive Drine" i vrati svoju ekipu na put ka trofeju. Fokus će biti sve veće rupe u odbrani, ali će jedan od osnovnih zadataka biti i slanje upotrebljivih loptu ka udarnoj igli - Luisu Suarezu. Urugvajac je u prvoj sezoni u klubu mreže u Primeri tresao u 16 navrata, pa će i pored opasnosti da zaradi peti žuti karton i propusti naredni duel Kolćonerosa pokušati da popravi svoj plasman u trci za Pićići nagradu.

Izabrane vesti

Atletiko je slavio samo jednom u poslednjih pet utakmica (2:1 protiv Granade). Najpre se sapleo protiv Selte, koja je golom u samom finišu izvojevala bod u glavnom gradu. Bolan udarac crveno-beli su doživeli u Valensiji, gde je uzet samo bod Levanteu, koji je tri dana kasnije uzeo sva tri na Vanda Metropolitano stadionu. Gostovanje Viljarealu dolazi posle poraza u Ligi šampiona od Čelsija, takođe na stadionu u Madridu.

Viljareal je sa druge strane pretrpeo jedan poraz u poslednjih pet mečeva. Četa Unaja Emerija je remizirala sa Elčeom (2:2) pre poraza na Madrigalu od Betisa (1:2). Dva trijumfa u pomenutom periodu Žuta podmornica upisala je na evrosceni, austrijski Salcburg je savladan u oba susreta šesnaestine finala (2:0, 2:1). Između duela sa Red Bulovom ekipom uzeli su bod na San Mamesu protiv Bilbaa (1:1). Zauzima šestu poziciju na tabeli, koja vodi u Konferencijsku ligu, ali jasno je da je ambicija plasman u Ligu Evrope, koji je trenutno udaljen četiri koraka.

Sva pažnja biće usmerena na duel dvojice vrsih strelaca. Luis Suarez se 13 puta sastajao sa Viljarealom i ne zna za poraz. Na gostovanjima na Madrigalu je u minule tri sezone uspeo da postigne isto toliko pogodaka. Sa druge strane Đerar Moreno je na četiri gola od učinka iz minule sezone, kada je sa 18 pogodaka bio najbolji španski strelac u Primeri. U svojoj sedmoj sezoni u elitnom rangu postigao je 82 pogotka, a protiv samo dva rivala nije uspeo da se upiše: Kadiza i madridskog Atletika. Sastajao se sa Jorgandžijama u 13 navrata, ali put do njihove mreže nije uspeo da pronađe.

Kada su sastavi u pitanju, Emeri ne može da računa na Alberta Morena, Iboru, Marija Gaspara, Kokelana i Penju. Sa druge strane Simeone na raspolaganju neće imati Himeneza, Karaska i suspendovanog Tripijea.

Stadion: Keramika (Madrigal)

Sudija: De Burgos Bengoeća

VAR: Munuera Montero

Viljareal (4-3-3): Asenho - Fojt, Albiol, Pau, Pedraza - Pareho, Kapue, Trigeros - Đerar, Alkaser, Moi Gomez

Atletiko (3-5-2): Oblak - Savić, Felipe, Ermoso - Vrsaljko, Koke, Lodi, Ljorente, Lemar - Korea, Suarez


PRIMERA – 25. KOLO

Petak

Levante - Bilbao 1:1 (1:0)

/Rožer 33pen - Garsija 56pen/

Subota

Eibar - Ueska 1:1 (0:0)

/Diop 83 - Ramirez 81/

Sevilja - Barselona 0:2 (0:1)

/Dembele 29, Mesi 85/

Alaves - Osasuna 0:1 (0:0)

/Kike Barha 77/

Hetafe - Valensija 3:0 (1:0)

/Arambari 39, Mata 55, Alenja 87/

Nedelja

Selta - Valjadolid (u toku)

16.15; (3,60) Kadiz (3,20) Betis (2,15)

18.30: (2,20) Granada (3,10) Elče (3,60)

21.00: (2,95) Viljareal (3,00) Atletiko M. (2,60)

Ponedeljak

21.00: (1,97) Real M. (3,45) Sosijedad (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MadridViljarealDijego SimeoneUnaj EmeriLuis SuarezĐerar Moreno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara