Abdulah Avdži (©Reuters)
Abdulah Avdži (©Reuters)

Crnomorska Oluja plaši Fener

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.02.21. | 13:03

Abdulah Avdži od Trabzona napravio tim kojeg se svi pribojavaju, pa i Kanarinci

Turski šampionat i ove sezone je opravdao epitet jednog od najintrigantnijih na Starom kontinentu. Kako podvlačenje crte još nije blizu, prosto je nemoguće prognozirati ko bi mogao da dogura najdalje.

Evo i zbog čega: Ko je očekivao da će branilac titule Bašakšehir da tavori u zoni ispadanja, odnosno, ko je mogao da pomisli da će prošlogodišnji vicešampion Trabzon posle očajnih izdanja u uvodnim rundama da postane jedan od kandidata za krunisanje? Kikseve Fenerbahčea, Bešiktaša i Galatasaraja protiv "malih" timova da i ne pominjemo.

Izabrane vesti

I otuda, jedan od derbija predstojećeg 27. kola Superlige je dvoboj Trabzona i Fenera, zakazan za danas, što nikako nije bio slučaj u prvom delu sezone, kada se Oluja sa Crnog mora borila za vazduh (17.00).

Kanarinci su relativno konstantni, mada u poslednje vreme grcaju i prepustili su tron Galati posle dva poraza u minule tri runde. Neuspeh kod kuće od Geztepea prošlog vikenda došao je u nevreme, jer pulene Erola Buluta očekuje sudar sa pravom Olujom, koja od novembra meseca potapa gotovo svakog rivala.

Prelomni momenat u taboru Trabzona zbio se kada je na kormilo ekipe stigao Abdulah Avdži, arhitekta uspešnog Bašakšehira, koji odmah doneo pozitivan efekat na igrače, koji su za vreme njegovog rukovođenja ostvarili 13 pobeda, tri remija i samo jedan poraz, iliti najbolji učinak u istom periodu na nivou lige.

Trabzon je trenutno devet bodova daleko od vodeće Galate, a šest u odnosu na drugo mesto koje zauzima Bešiktaš, ali ima meč manje za razliku od njih. Slavio je na sedam prethodnih susreta, na poslednjih četiri nije ni gol primio, pa se s pravom nada nastavku uspešne serije.

Domaći sastav neće moći da se osloni na usluge Hoseinija, Kardeslera i Marlona koji su bolesni, dok se Omur i Trondsen oporavljaju od povreda. Pod znakom pitanja je nastup Parmaka. U međuvremenu, Fener je trećeplasiran sa tri boda više od Trabzona, i pobedom bi se vratio na deobu druge pozicije. U pohod po bodove Kanarinci ne mogu da računaju na Luiza Gustava, Novaka i Perotija.

Tradicija sugeriše golove na obe strane. Na 10 poslednjih odmeravanja snaga i jedni i drugi su pogađali mrežu, a takođe, u pet od minulih osam ligaških dvoboja Trabzona i Fenerbahčea okršaj je okončan remijem.

Meč Trabzon - Fenerbahče možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

TURSKA 1 – 27. KOLO

Petak

Genčlerbirligi - Malatija 1:1 (0:1)

/Ozbir 60ag - Tete 34/

Konja - Gazijantep 0:0

Bešiktaš - Denizli 3:0 (3:0)

/Larin 22, Abubakar 38, Ljajić 39/

Subota

Hataj - Ankaragudžu 2:0 (0:0)

/Dijuf 45, 55, Akintola 65, 74 - Borven 16/

Karagumruk - Alanja 2:0 (0:0)

/Ndao 50, Borini 88/

Antalija - Bašakšehir 0:0

Rize - Sivas 0:0

Galatasaraj - Erzurum 2:0 (2:0)

/Mohamed 38, 45/

Nedelja

14.00: (2,10) Geztepe (3,45) Kasimpaša (3,50)

17.00: (2,80) Trabzon (2,95) Fenerbahče (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1TrabzonFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara