Bajern stvara najmoćniji štoperski par Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 13:37

Bavarci navodno opipavaju puls Napolija, pitaju za Kulibalija...

David Alaba je definitivno saopštio da odlazi, ta je priča za Bajern davno završena. Najbolje godine iza su Džeroma Boatenga, dok se Niklas Zile nije proslavio na poslednjih nekoliko utakmica. Čak je prekomandovan na poziciju desnog beka... Tangi Kuasi, opet, nije zreo i dovoljno spreman da uskoči u startnu postavu. Situacija je, dakle, jasna - Bajernu neće biti dovoljno samo jedno pojačanje na poziciji štopera za iduću sezonu.

Pre nekoliko dana Bavarci su zvanično saopštili da su aktivirali izlaznu klauzulu u ugovoru Dajoa Upamekana (42.500.000), te da je jedan od najtalentovanijih štopera na svetu od juna njihov član, a nova meta, kako pišu pojedini italijanski mediji, jeste Kalidu Kulibali.

Izabrane vesti

Navodno, menadžer iskusnog Senegalca Fali Ramadani radi na transferu karijere snažnog štopera i u tom cilju je ove nedelje imao sastanak sa Aurelijom de Laurentisom, gazdom Napolija. Kulibali je u prošlosti često bio povezivan s Mančester Junajtedom i mančester Sitijem, negde se provlačila i mogućnost da se preseli u Pariz, a De Laurentis je svojevremeno izjavio kako je za njega odbio čak 100.000.000 evra.

Situacija se u odnosu na tu 2018. godinu, kada je Napoli imao bogate ponude za svog defanzivca, značajno izmenila. Tako Tutosport tvrdi da će kontroverzni predsednik Napolitanaca sada sesti za pregovarački sto s željom da za transfer dobije neuporedivo manju cifru. Čime bi De Lauretis bio zadovoljan za sada se navodi, ali tu je preliminarna ponuda koju je Bajern navodno poslao preko Ramadanija i ona iznosi tek 45.000.000 evra.

Kulibaliju ugovor ističe tek 2023. godine, italijanski klub ima prostora da se cenjka i oteže, pa nije za očekivati da Bajern tako lako završi posao. Ali ako bi uspeo, nema nikakve sumnje, dobio bi (fizički) možda i najmoćniji štoperski par Evrope...


tagovi

Kalidu Kulibaliletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara