Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rezzime jučerašnjeg dana (subota): Bajern i Dortmund ubedljivi

Vreme čitanja: 5min | ned. 28.02.21. | 06:44

Pogledajte ko vam je 27. februara doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas:

ZAOKRUŽENO

BAJERN - KELN (tip 1, kvota 1,23) - rezultat 5:1

Nakon što je prosuo pet bodova u prethodna dva kola "večiti šampion" Nemačke nije imao kud. Imao je imperativ pobede u sudaru s Jarčevima. Keln igrao bez pritiska i pružio sasvim solidan otpor u prvih 45 minuta. Imao je u jednom momentu 1:2, odnosno stativu na 1:3, kada je Manuel Nojer napravio katastrofalnu grešku i izgubio loptu pred svojim golom. Videvši da je vrag odneo šalu Bajern je morao da doda gas, Hansi Flik je na teren poslao Tomasa Milera i Serža Gnabrija, što je u potpunosti promenilo fizionomiju domaćina. Mileru je bilo potrebno svega pet sekundi da namesti drugi gol Robertu Levandovskom za 3:1, a u finišu Keln je s još dva gola dokrajčio Gnabri.

Opširnije OVDE.

DORTMUND - BILEFELD (tip 1, kvota 1,32) - rezultat 3:0

Džejdon Sančo u potpunosti se vratio na nivo igara iz prošle sezone. Kao i u prošlom kolu protiv Šalkea - gol i asistencija u meču protiv Bilefelda za pojačavanje respektabilnog učinka - 11 golova i 16 asistencija. Na njegovim krilima Borusija je slomila otpor Arminije u drugih 45 minuta. Sančo je namestio gol Mahmudu Daudu u 48. minutu, pa sa penala praktično rešio pitanje pobednika na isteku sata igre. Milioneri su sada preskočili Leverkuzen i na tri su boda od Ajntrahta, koji je četvrti trenutno.

Opširnije OVDE.

MANČESTER SITI - VEST HEM (tip 1, kvota 1,37) - rezultat 2:1

To je za šampionska crta Mančester Sitija i Pepa Gvardiole. I kada slabo šutiraju na gol rivala, i kada ne deluju kao mašina za mlevenje rivala, Građani su sposobni da upišu trojku i naprave još jedan korak ka tituli najboljeg tima Premijer Lige. Odlični Vest Hem je iskušavao Siti, terao ga da igra do granice maksimuma i strahuje za konačan ishod. Ali golovima štopera Rubena Dijaza i Stounsa Gvardiola je upisao još jednu recku, 20. u nizu za nastavak impresivne serije.

Opširnije OVDE.

GALATASARAJ - ERZURUM (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 2:0

Egipćanin Mohamed je postigao dva pogotka u samoj završnici meča protiv Erzuruma i ponovo izdvojio Terimov timna vrhu tabele turskog prvenstva. Prvo se u 38. minutu dobro snašao u kaznenom prostoru protivnika i odbijenu loptu poslao u mrežu gostiju, a onda se u poslednjim trenucima prvog poluvremena odlično otkrio iz drugog plana i poslao neodbranjiv udarac u mrežu Goktuga Bakirbaša.

Opširnije OVDE.

DIŽON - PSŽ (tip 2, kvota 1,25) - rezultat 0:4

S podužom listom povređenih igrača i bez prava na novi kiks, Pari Sen Žermen otišao je na noge Dižonu. Nije retkost da fenjeraš "zaprži čorbu" velikom favoritu, međutim u ovom slučaju tako nešto bilo je neizvodivo. Nije Dižon mogao da napravi problem ni mnogo slabijim rivalima proteklih nedelja, pa kako bi onda Svecima. Osmi poraz u nizu bio je neizbežan. Pariz je opvim trijumfom prišao Lilu na samo bod zaostatka, s tim što lider svoj meč 27. kola tek treba da odigra.

Opširnije OVDE.

RB LAJPCIG - MENHENGLADBAH (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 3:2

Ždrepci su poraženi u Lajpcigu posle vođstva od 2:0 nakon prvih 45 minuta, što je u neku ruku repriza prošlogodišnjeg okršaja ova dva tima na istom stadionu. I tada je Gladbah imao 2:0, s tim da je domaćin uspeo da izvuče bod. Ovoga puta četa Julijana Nagelsmana došla je do potpunog preokreta i ostala u trci za titulu.

Opširnije OVDE.

VITESE - VENLO (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 4:1

Viteze se nije uplašio najboljeg strelca Eredivizije. Jeste Jorgos Jakumakis postigao svoj 23. gol u sezoni, ali je golman Venla čak četiri puta kapitulirao. Openda, Bazur, Tronstad i Broha su mrežu rivala napunili do vrha, pa je sastav iz Arnema bez problema došao do 14. trijumfa u sezoni. Viteze je trenutno četvrti na tabeli holandskog prvenstva, prišao je na bod trećeplasiranom AZ Alkmaru. Venlo je i pored poraza ostao prvi iznad crte, nije se mnogo nadao na teškom gostovanju, pa ga poraz od jednog od najboljih timova šampionata neće mnogo zaboleti.

PRECRTANO

VERONA - JUVENTUS (tip 2, kvota 1,70) - rezultat 1:1

Darko Lazović je na meču protiv Juventusa ušao u 52. minutu, ali je to bilo više nego dovoljno srpskom reprezentativcu da preokrene situaciju na Bentegodiju i direktno utiče na osvajanje velikog boda ekipe Ivana Jurića u okršaju sa aktuelnim šampionom Italije. Stara dama je ostala bez dva velika boda, pa sada zaostaje ogromnih sedam bodova od vodećeg Intera.

Opširnije OVDE.

NJUKASL - VULVERHEMPTON (tip 2, kvota 2,35) - rezultat 1:1

Fudbaleri Njukasla imali su u rukama tri boda protiv Vulverhemptona na svom terenu, ali im ih je iz ruku izbio Ruben Neves. Imaće zbog čega da žale domaći igrači, jer je utisak da su posle gola bili za nijansu bili bliži trijumfu. Sve se ipak okrenulo u završnih pola časa, pa Njukasl još i dobro prošao jer je Fabio Silva u nadoknadi vremena umalo oteo i taj jedan bod. "Dvojku" je sjajnom intervencijom sprečio Martin Dubravka.

Opširnije OVDE.

PORTO - SPORTING (tip 1, kvota 2,10) - rezultat 0:0

Deluje da bi titula prvaka Portugalije mogla da pripadne Sportingu prvi put posle 19 godina čekanja. U derbiju su Lavovi otišli Portu na noge i izvukli remi. Možda i remi sa kojim su odradili veliki posao ka osvajanju titule prvaka zemlje. Zmajevima je ovde radila samo pobeda, Sporting je daleko zadovoljniji nerešenim ishodom: prvi na tabeli i ima 10 bodova ispred Porta, s tim što bi Braga eventualnom pobedom mogla da preskoči Zmajeve na drugom mestu i da priđe na devet poena zaostatka za ekipom iz Lisabona. Miriše da će Sporting do titule posle ovakvog razvoja situacije, ali... Sačekaćemo da se sve kompletira, znamo koliko Primeira zna da bude kompleksna.

Opširnije OVDE.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara