Foto: AFP
Foto: AFP

Kuman ponosan: I dalje smo živi

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.02.21. | 01:28

“Igrali smo u rizičnom sistemu, međutim, igrači su se fantastično pokazali”

Ronald Kuman nije krio zadovoljstvo posle meča i pobede nad Seviljom od 2:0. Hvalio je pristup i ambiciju ekipe.

Barselona sada ima 53 osvojena boda, dva manje od Atletiko Madrida, mada Jorgandžije imaju i dve utakmice manje. Svakako će Kataloncima biti lakše da igraju u nastavku sezone posle četiri pobede i remija na poslednjih pet utakmica u ligi.

Izabrane vesti

Više puta je istakao presing kao važan faktor.

Pokušali smo da pritisnemo rivala, igrali smo sa tri centralna beka i dva ful beka kako bismo vršili presing visoko na njihovoj polovini. To je bio ključ. Igrali smo u rizičnom sistemu, međutim, igrači su se fantastično pokazali. Ponosan sam na njih. Ostvarili smo važnu pobedu i pokazali da smo i dalje živi”, rekao je Kuman.

Nastavio je Holanđanin da analizira situaciju. Vidi šansu da Barselona napadne titulu, posebno ako ovako nastavi da igra.

"Kompletna utakmica protiv najjačeg protivnika. Igrali smo odlično bez lopte. Napravili smo izmene, tim je nastavio da igra. Verujemo u povratak. Sa ovakvom ambicijom, ako budemo igrali ovako kompletne utakmice, postoje šanse", kaže Kuman.

Kuman je dodao da to što je Antoan Grizman ostao na klupi nije bila kazna niti slanje neke poruke, već samo potreba utakmice.


tagovi

Ronald Kuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara