Bogdan Bogdanović (©Reuters)
Bogdan Bogdanović (©Reuters)

Bogdan na korak od povratka na teren

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.02.21. | 23:45

Srpski košarkaš podigao lestvicu na treninzima i blizu je povratka u tim

Doživeo je početkom januara Bogdan Bogdanović povredu kolena. U pitanju je bila avulziona fraktura, koja iziskuje oporavak od oko osam sedmica. Tačno sedam nedelja kasnije Atlanta je objavila ohrabrujuće vesti: Bogdan je počeo sa trenizima sa kontaktom, sledeći korak je povratak timskim aktivnostima.

Posle sudara sa Lonzom Bolom, tokom susreta sa Šarlot Hornetsima 9. januara, nezgodno je stao i bilo je istog momenta jasno da neće moći da nastavi utakmicu. Bojazan je bila da su stradali ligamenti, te i da bi sezona mogla da bude gotova za srpskog reprezentativca. Ubrzo su ipak stigle vesti da nije reč o jednoj od najtežih povreda u sportu, već o avulzionoj frakturi i da bi kroz mesec i po dana bek Hoksa mogao da se vrati na parket. Prognoze su bile više nego precizne.

Izabrane vesti

Bogdanović je završio sa individualnim radom, postalo je jasno da je spreman za sledeću fazu. Danas je počeo sa jedan na jedan treninzima, kada bude procenjeno da je spreman za više, vratiće se radu sa timom.

"Rehabilitacija Bogdana Bogdanoviće je došla do stadijuma u kojem može da trenira jedan na jedan uz kontakt. Naredni njegov korak biće povratak timskim treninzima", stoji u saopštenju Jastrebova.

Atlanti su do Ol-star pauze ostala još tri susreta: gostovanja na Floridi Majamiju i Orlandu. Ne treba očekivati Bogdana na tim susretima, jer je jasno da Hoksi ne žele ništa da prepuste slučaju sa igračem kojem su u novembru dali četvorogodišnji ugovor težak 72.000.000 dolara. Imaće dovoljno vremena da se pripremi za gostovanje Reptorsima 12. marta, kada bi konačno mogli da ga vidimo u akciji.

Do povrede je Bogdanović upisao devet nastupa ove sezone, a u proseku je beležio 9,9 poena, 3,8 skokova i 2,1 asistencije po meču.



tagovi

Bogdan BogdanovićAtlanta Hoks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara