27. februar  2021. 19.27  →  21.43 | Izvor: Tanjug , RTS

Partizan posle produžetka poražen u Zadru (VIDEO)

ZADAR -

Košarkaši Partizana doživeli su peti uzastopni poraz u ABA ligi, pošto su u meču 19. kola izgubili u Zadru posle produžetka 96:94.

video icon

Kao već previše puta ove sezone, Partizan je izgubio meč "na jednu loptu" u regionalnoj ligi, peti uzastopni. Zadar je slavio posle produžetka 96:94.

Mekintajer napustio Partizan i prešao u Burg

Dosadašnji košarkaš Partizana Kodi Miler-Mekintajer od danas je igrač francuskog Burga, potvrđeno je na sajtu crno-belih.

Kako se navodi, američki plejmejker pre više od mesec dana odigrao je poslednju utakmicu u dresu Partizana, posle čega je odlukom stručnog štaba sklonjen iz prvog tima. Danas, nakon što je uplaćeno propisano obeštećenje, Kodi Miler-Mekintajer je postao igrač Burga.

Domaćin je vodio rokom većeg dela meča, Partizan u poslednjoj četvrtini stigao do izjednačenja, a potom uspeo i da izvuče produžetak, trojkama Jaramaza.

Ipak, u dodatnih pet minuta Zadar je bio bolja ekipa i došao do tek šestog trijumfa u sezoni, četvrtog uzastopnog.

Crno-beli su u Zadru igrali bez Novice Veličkovića i Vila Mozlija, dok je Markus Pejdž bio u sastavu, ali nije ulazio u igru.

Partizan je izgubio meč iako su crno-beli pogodili čak 16 trojki i imali nekoliko raspoloženih igrača.

Rašon Tomas meč je završio sa 24 poena, Ognjen Jaramaz je dodao 19, a Džoš Perkins i Uroš Trifunović po 18. U ekipi Zadra Mavra je meč završio sa 20 poena, Karter sa 17.

Crno-beli su posle 11. poraza u sezoni izgubili svaku šansu da se nađu u plej-ofu regionalne lige ove sezone i sve snage usmeriće ka Evrokupu, gde u poslednja dva kola Top 16 faze imaju šansu da obezbede plasman u četvrtfinale.

Filipovski: Previše grešaka u odbrani da bismo pobedili

Čestitam Zadru na pobedi, napravili smo previše grešaka u odbrani da bismo dobili meč, rekao je trener košarkaša Partizana Saša Filipovski.

"Govorim o lakim poenima i skoku u napadu gde smo zaboravili igrača na strani pomoći nekoliko puta. Za pobedu u Zadru morali smo da odigramo defanzivno mnogo bolje. Iako smo imali energiju i dali sve od sebe, napravili smo previše tehničkih grešaka u odbrani", rekao je Filipovski, a preneo klupski sajt.

Tagovi