Borski okrug: Brojke nisu velike ali potrebno je pridržavanje mera 1Foto: JBK

Prema dostupnim podacima u tri od četiri lokalne samouprave Borskog okruga i danas su evidentirani novi slučajevi zaražavanja korona virusom.

Brojke nisu velike, ali jesu upozoravajuće i potrebno je pridržavanje propisanih mera poručuju zdravstveni radnici.

U kladovskoj opštini je trenutno 67 aktivno zaraženih, pet više nego prethodnog dana budući da je prisustvo korona virusa testiranjem potvrđeno kod pet osoba. Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo od početka epidemije do sada u ovoj je opštini virusnom infekcijom zaraženo 1440 osoba, izlečeno je 1317, a od posledica korona virusa preminulo je 56 pacijenata.

U susednom Boru zabeleženo je sedam novoinficiranih, oporavilo se 26 bolesnika i na teritoriji grada je sada 112 aktivnih slučajeva virusne infekcije, saopštila je pres služba Grada Bora pozivajući se na podatke Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara. Na lečenju u borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima je 29 bolesnika, od kojih je 27 pozitivno na virus.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti “Rudar” obavljeno je 16 prvih i 11 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 16 pacijenata.

Posle tri i po meseca u tercijarnim zdravstvenim ustanovama nema hospitalizovanih Majdanpečana zbog teže kliničke slike izazvane korona virusom. Iako je procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih mali, juče su testirane 23 osobe, a pozitivne na virus su tri, nadležni u Domu zdravlja Majdanpek upozoravaju da se povećava broj pregleda u kovid ambulantama u Donjem Milanovcu i Rudnoj Glavi.

Uz dva izlečena i tri nova slučaja u majdanpečkoj opštini je sada 19 aktivno zaraženih virusnom infekcijom, a u izolaciji se nalazi 31 osoba. Od početka epidemije, u opštini Majdanpek je inače prvi slučaj zaražavanja korona virusom evidentiran 14. aprila, zaraženo je 869 osoba što je oko 4,5 procenata od ukupnog broja stanovnika. Najjači udar korona virusa bio je u trećem talasu kada su obolele 702 osobe, zbog teže kliničke slike hospitalizovano je 80 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo 23 pacijenta.

Što se opštine Negotin tiče, prema juče objavljenim rezultatatima u ovoj je opštini na korona virus pozitivno još 22 od 53 testirane osobe od 17 do 73 godine starosti.

U kovid ambulanti se beleži 29 prvih od ukupno obavljenih 36 pregleda. U negotinskom Zdravstvenom centru na kovid odeljenju hospitalizovano je 11 pacijenata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari