Džek Vilšir i Tom Kleverli (©Reuters)
Džek Vilšir i Tom Kleverli (©Reuters)

Vilšir se potukao u pobedi Bornmuta, važan trijumf Paunovićevog Redinga (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.02.21. | 18:07

Trešnjice slavile protiv Votforda u meču koji je obeležilo sukob u nadoknadi

Fudbaleri Bornmuta su slavili protiv Votforda u 33. kolu Čempionšipa (1:0), ali veliki trijumf ekipe Džonatana Vudgejta ostaće u senci tuče koja je izbila pri samom kraju susreta. Deblji kraj izvukao je Džek Vilšir, koji je za samo nešto manje od pola časa na terenu uspeo najpre da zaradi žuti karton, a potom i da zaradi isključenje posle sukoba u završnici.

Stršljenovi su dominirali na Vitaliti stadionu, ali dobru igru nisu uspeli da pretoče u golove. Trešnjice su do prednosti stigle u 61. minutu preko Danjume Gronevelda.

Izabrane vesti

U šestom minutu nadoknade je zavarničilo. Napadač Votforda Žoao Pedro je posle neopreznog starta na sredini terena zaradio drugi žuti karton, te je morao da napusti teren. Par sekundi kasnije nastao je pravi haos. Džek Vilšir je rešio da se obračuna sa protivničkim igračima, nastala je velika gužva, javnu opomenu je zaradio ratoborni Ismaila Sar, ali je problematični vezista Bornmuta prošao još gore. Inicirao je sukob i u osmom minutu nadoknade mu je sudija Harington pokazao drugi žuti, a potom i crveni karton.


Reding je u padu forme i ekipi Veljka Paunovića predstoji velika borba za mesta koja vode u baraž za plasman u Premijer ligu. Sastav koji je dominirao na početku sezone doživeo je četiri poraza na poslednjih pet utakmica, ali je danas ipak uspeo da slavi. Bili su Rojalsi bolji od davljenika Roterama, koji je nanizao i peti poraz (1:0), a sa nova tri boda su peti na tabeli (54).

Odličan otpor Mlinara, koji su pokazali da će do kraja sezone učiniti sve da opstanu u drugom rangu. Bili su sasvim ravnopravan rival ekipi koja se bori za promociju u elitu, ali im je nedostajala bolja završnica. Gosti sa stadiona Madejski su bili daleko konkretniji, pa su na kraju ipak zasluženo slavili.

Gol odluke pao je još u 26. minutu. Centaršut Ričardsa, na drugoj stativi Morison odlično skače, ali Johanson uspeva da odbrani mrežu. Ipak, iskusni štoper Redinga ponovo dolazi do lopte i iz drugog pokušaja trese mrežu Roterama.

Bitna pobeda za Paunovića, loša vest je što je i protiv tima koji je prvi ispod crte izvojevana na jedvite jade.

Brentford je iskoristio poraz Votforda i pobedom posle preokreta nad Stoukom (2:1) se izdvojio na drugom mestu, koje vodi direktno u Premijer ligu. Posle 33. kola ima tri boda više od Stršljenova. Grnčari su do prednosti stigli u prvom minutu, ali su Pčele golovima u drugom poluvremenu uspele da stignu do trijumfa.

Džejkob Braun je šokirao domaćina iz Zapadnog Londona već u prvom minutu. Katastrofalnu grešku napravio je golman Brentforda David Raja, koji je poslao loptu pravo u noge Tomiju Smitu, ovaj je poslao loptu do Brauna, koji bez poteškoća donosi prednost gostima sa Britanija stadiona.

Ekipa Tomasa Franka do odlaska na odmor nije uspela da dođe do izjednačenja, ali je zato posle 11 minuta igre u drugom delu mrežu Grnčara zatresao nemački internacionalac Vitali Džanelt. Za preokret se postarao najbolji strelac lige Ajvan Toni, koji je u 79. minutu došao do 25. pogotka u sezoni.

ČEMPIONŠIP – 33. KOLO

Petak

Derbi - Notingem F. 1:1 (0:1)

/Kazim Ričards 84 - Garner 33/

Subota

Bornmut - Votford 1:0 (0:0)

/Danjuma 61, Vilšir 90+8 c.k. - Žoao Pedro 90+6 c.k./

Barnsli - Milvol 2:1 (1:1)

/Vudvord 2, Helik 59 - Benet 6/

Birmingem - KPR 2:1 (0:1)

/Pedersen 82, Halilović 85 - Ostin 44/

Blekburn - Koventri 1:1 (1:0)

/Brereton 27 - Džejms 50/

Brenford - Stouk 2:1 (0:1)

/Džanelt 56, Toni 79 - Braun 1/

Luton - Šefild Venzdej 3:2 (0:2)

/Nejsmit 50, Tanklif 56, Adebajo 86 - Vindas 6, 42/

Midlsboro - Kardif 1:1 (0:1)

/Mekner 82 - Morison 37/

Preston - Hadersfild 3:0 (1:0)

/Pots 23, Evans 67, Sinkler 80/

Roteram - Reding 0:1 (0:1)

/Morison 26/

Svonsi - Bristol Siti 1:3 (0:0)

/Aju 55 - Vels 66, Palmer 80, Semenjo 90+7/

Nedelja

13.30: (7,75) Vikomb (4,40) Norič (1,43)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Džek VilširAjvan Toni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara