Pao i Trajal, Loznica se uključila u borbu za Superligu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.02.21. | 16:51

Posle Kolubare savladani i Kruševljani, remi u Kragujevcu

Fudbaleri Loznice nastavili su sa odličnim partijama u drugom delu sezone, pa su protiv kruševačkog Trajala došli i do drugog vezanog trijumfa u Prvoj Ligi Srbije (1:0). Posle Kolubare (2:1), nadigrali su i Kruševljane u 19. kolu, koji su na startu sezone bili bolji od Zemuna (2:1). Sa nova tri boda zeleno-beli su došli do treće pozicije na tabeli, sa četiri boda manje i utakmicom više od ekipe Kabela.

Susret na stadionu u Klupcima rešen je u 81. minutu. Centaršut iz kornera sa desne strane, na drugoj stativi se dobro snašao fudbaler domaćih Lazar Ivić, koji je sa par metara ugurao loptu u mrežu Trajala. Ekipa Dragana Mićića uspela je da dođe do novog trijumfa i bez kapitena Dragiše Komarčevića, koji je pauzirao zbog kartona.

Izabrane vesti

Loznica je u seriji od pet mečeva bez poraza, a posle dva trijumfa na startu prolećnog dela sezone jasno je da će se zeleno-beli do kraja takmičarske godine boriti za ulazak u Superligu. Najpre su na startu drugog dela preokrenuli rezultat protiv Kolubare u Lazarevcu i tako dokazali da imaju kvalitet da se bore za najviše domete.

Trajal je sa druge strane na 12. mestu sa 22 boda, devet manje od današnjeg rivala.

U istom terminu prekinuta je i sjajna serija kragujevačkog Radničkog, koji je posle devet trijumfa kod kuće remizirao na stadionu Čika Dača sa ekipom Dubočice (0:0).

Leskovčani su dokazali da su veoma kompaktna i čvrsta ekipa, pa su odoleli i na gostovanju protiv lidera šampionata, a prethodno su u 18. kolu na svom terenu iznenadili i drugoplasirani Kabel. Bio je to deveti remi za Dubočicu ove sezone i svakako najveći bod na gostovanjima u tekućem takmičarskom ciklusu. Ekipa iz Leskovca nastavlja svoj beg iz opasne zone i trenutnu je 11. na tabeli sa 24 osvojena boda.

Kragujevčane neće preterano uzdrmati remi, ekipa Aleksandra Linte tek šesti put ove sezone nije izvojevala trijumf (pet remija) i sa čak 13 trijumfa sedi na vrhu tabele sa 44 osvojena boda, devet više od Kabela, koji ima utakmicu manje.

PRVA LIGA SRBIJE – 19. KOLO

Petak

Žarkovo - Železničar P. 0:1 (0:1)

/Mirkov 45+2/

Subota

Loznica - Trajal 1:0 (0:0)

/Ivić 81/

Radnički K. - Dubočica 0:0

Nedelja

13.00: Borac Č. – Jagodina

13.00: Kabel – Sloga K.

13.00: Radnički P. – Radnički S. M.

13.00: Zemun – Budućnost D.

16.00: Kolubara – Dinamo V.

Ponedeljak

13.00: IMT – Grafičar

***kvote su podložne promenama



tagovi

LoznicaRadnički KragujevacDubočicaFK TrajalPrva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara