Naslovna / Psihologija

Da li je zaljubljen u mene? Psiholozi kažu da ovih 7 znakova pokazuju da jeste

Priredio/la: I. V.|17:00 - 27. 02. 2021.

Muškarci su za mnoge žene teška enigma, ali, u odnosu na to kako se ponašaju u svojim vezama, lako se može zaključiti da li su zaljubljeni u svoju partnerku i koliko im je uopšte stalo do nje

par ljubav zaljubljeni Lako se može zaključiti koliko je muškarcu stalo do svoje partnerke Foto: Shutterstock

Pravi muškarac nikada ne prestaje da pokazuje ženi koliko mu znači, čak i nakon što je osvoji i postane njegova“. Ovo je izjavio nekada neko, a stručnjacima je ova rečenica postala jedna od polaznih osnova u analiziranju odnosa muškarca prema ženi. U odnosu na to kako se muškarac ponaša u vezi, lako se može zaključiti da li je zaljubljen u svoju partnerku i koliko mu je stalo do nje.

Ako imate muškarca koji je zaljubljen u vas, on će uvek biti pozitivan i to će biti veoma očigledno, čak i ako od njega ne čujete baš često ono „volim te“. Kao i u svim ostalim sferama života, i u partnerskim odnosima dela su glasnija od reči za čoveka koji je zaista zaljubljen. Njegovo ponašanje izdvojiće ga od sebičnih i narcističkih, još nezrelih tipova koji ne znaju kako se gradi i održava odnos sa partnerom. Dakle, ako se pitate da li vas vaš čovek voli, evo nekoliko znakova koji će vam ukazati kakve su njegove namere.

1. Pažljiv prema drugima ljudima u vašem životu

On brine o drugim ljudima u vašem životu, o vašoj porodici i prijateljima. On zna ko vam i koliko znači u životu, ne oseća se neprijatno u njihovom društvu i uvek želi da čuje šta se s njima dešava. Pazi da ne kaže ništa protiv vaših najbližih koji će vas možda nekada dovesti u situaciju u kojoj morate da odaberete stranu. Prema studiji „Journal of Marriage and Family“ (Žurnal o braku i porodici), zdrav odnos je kada parovi znaju kako da provode vreme sa drugim ljudima, ne zahtevaju od partnera da ispunjava sve njihove egzistencijalne potrebe i nemaju ništa protiv ako partner želi redovno da se sastaje sa svojim prijateljima ili da provede neko vreme sa porodicom.

2. Srećan je i ponosan na vaš uspeh

Jer, vaš uspeh je, takođe, i njegov uspeh, tako da je uvek srećan i ponosan na ono što ste postigli. Ne doživljava vas kao nekog sa kim bi trebalo da se takmiči. Nije zavidan kada ste uspešni na poslu ili u drugim obavezama van veze. On vas ne isključuje iz sopstvenog uspeha, čak i ako nemate nikakvu direktnu vezu sa njegovim poslom. Priznaje da vaše prisustvo u njegovom životu daje neki drugi, uzvišeniji smisao. Vi ste razlog zbog kojeg nastavlja da se trudi i da postiže svoje ciljeve, i smatra vas važnim delom svog uspeha. Neki odnosi pate od sindroma „konkurentskog“ braka gde je jedan partner fokusiran na prevazilaženje drugog kako bi uspostavio svoje mesto u društvenoj hijerarhiji. Međutim, postoji čak i pozitivan aspekt ovakvog odnosa, jer može biti motivacioni faktor da pojedinac postigne više nego što je mislio da je moguće.

3. Ne plaši se da vam pokaže da je ranjiv

Neki ljudi smatraju da je ranjivost znak slabosti. U svetu „toksične“ muškosti, mladićima je rečeno da nikada ne zaplaču ako se povrede ili budu povređeni. Kao da bi izlaganje njihove slabosti moglo da ih učini manje vednim muškarcem. Ako imate muškarca koji se ne plaši da vam pokaže svoje slabe tačke – to je ljubav. Ako se ne plaši da vam otkrije svoje strahove i brige, mane i neprijatne navike, to znači da vam veruje. Prema kliničkim psiholozima, parovi koji izražavaju svoja osećanja jedni drugima mnogo su bliskiji. A biti osetljiv prema partneru jedna je od tajni srećnog odnosa.

4. On ume i hoće da se žrtvuje

Ako to primetite, znači možete da budete srećni. Čovek koji te zaista voli izaćiće iz svoje zone komfora. Pomoćiće vam da odlučite da li bi prelazak u drugu državu zbog posla za vas bio pozitivan korak. Složiće se da odaberete romantični film da ga odgledate zajedno, čak i ako stvarno želi da vidi neku „tešku akciju“. On se, takođe, žrtvuje za vas zato što mu vi uzvraćate i žrtvujete se za njega. Žrtve su neizbežne u posvećenoj ili bliskoj vezi. Ako su voljni da se žrtvuju jedni za druge, takvi parovi odolevaju testu vremena i bolje se suočavaju sa izazovima života.

znak da je zaljubljen u vas

Ako je muškarac zaljubljen u vas, on će uvek biti pozitivan   Foto: Unsplash

5. Borio se za vas, ali će se i boriti sa vama

Borio se za tebe, ali će se takođe boriti i sa tobom. Čovek koji vas voli biće vam zaštitnik. Biti zaštitnik instinktivno dolazi od njega i on će vas učiniti sigurnom i u fizičkom i u emotivnom smislu. Čovek koji voli boriće se za svoju ljubav, zato što se plaši da će je izgubiti. On će se suočiti sa svim izazovima, ako to znači da će moći da vas zadrži u svom životu. Ali, on će se, takođe, boriti sa vama kako vas ne bi izgubio. Ako je uložio u vašu vezu, želeće da razgovara o svim vašim pitanjima, čak i ako to znači da će razgovor završiti raspravom s vama. Prema ekspertima za partnerske odnose, parovi koji ne razgovaraju međusobno izbegavaju rešavanje problema u svom odnosu. Nažalost, većina parova raskida zbog loše komunikacije. Tako da – za istinsku ljubav treba „puno posla“.

6. Sluša vas i gleda šta radite

Obraća pažnju na ono što govorite ili radite. On nije samo dobar slušalac kada mu istresete sve svoje frustracije. Iznenadićete vas buketom ruža bez ikakvog razloga, posebno kad zna da ste imali loš dan. Radije bi vreme proveo sa vama nego sa svojim prijateljima koji idu na važnu fudbalsku utakmicu. Čovek koji je osetljiv na vas uvek će pokazati koliko mu je stalo. Nikada vas neće namerno  povrediti i poštovaće druge ljude.

7. Često inicira intimnost. Normalno!

Muškarci su uvek orijentisani na akciju. U poređenju sa ženama, oni nisu verbalna bića, tako da više vole akciju nego reči kako bi pokazali svoja osećanja. Muškarac koji zaista voli svoju partnerku pokreće inicijativu za intimne trenutke. Poštovaće ako je ona iscrpljena ili se oseća veoma neprivlačno. Studije pokazuju da parovi koji su u sretnom odnosu češće imaju intimne trenutke. Oni, takođe, žele zajedno da rade i druge stvari, jer to „hrani“ njihovu potrebu da ostanu bliski jedno drugome.

 

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Emma
5:50, 17. 05. 2022.
Odgovori

Ako muz jedne zene slusa svaki dan po nekoliko sati o ratu i gleda i slusa emisije o ratovima,a to zeni uzasno smeta,dali je taj covek sebican?
Ako zena zeli da cita,pise i zeli mir,dali taj muskarac voli svoju zenu?
Hvala

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo