BiH

Tegeltija: Niti je Dodik mene nečim zadužio, niti sam ja njega

Tegeltija: Niti je Dodik mene nečim zadužio, niti sam ja njega
Foto: Srna/Arhiva | Tegeltija: Niti je Dodik mene nečim zadužio, niti sam ja njega

Milan Tegeltija, novi savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i bivši predsjednik VSTS, izjavio je da lider SNSD-a nije imao nikakav uticaj na njega dok je bio u VSTS-u, a da se sada okreće političkom životu.

"Niti je mene predsjednik Dodik čim zadužio niti sam ja njega. Činjenica da imamo potpuno kompatibilan pogled i viziju na to kako BIH treba da izgleda i funkcioniše i kakva treba da bude pozicija Republike Srpske u BIH, a sve shodno Dejtonskom sporazumu i Ustavu, koji je njegov sastavni dio, je bila opredjeljujuća da svoje profesionalne kapacitete i iskustvo koje imam, stavim na raspolaganje srpskom članu Predsjedništva i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a time i Republici Srpskoj jer je Republika Srpska ogromnom većinom glasova dala mandat predsjedniku Dodiku da je predstavlja u Predsjedništvu BIH. Pozicija savjetnika je sama po sebi drugačija jer nije pozicija donosioca odluka, nego pozicija čiji je smisao da donosilac odluka ima potrebne informacije i analize kako bi, u ovom slučaju predsjednik Dodik, imao na raspolaganju sve relevatne informacije prije donošenja odgovarajućih odluka", rekao je Tegeltija za "Klix".

On je dodao da ne namjerava da pravda, kako je rekao, "špekulacije i nebuloze" da je sve vrijeme "radio pod političkom palicom lidera SNSD-a".

"Ne mislim uopšte opravdavati te špekulacije i nebuloze. Neka misli ko god šta hoće, ali naglašavam da me tokom obavljanja dužnosti predsjednika VSTS-a BiH predsjednik Dodik nikada nije nazvao ni da se informiše, a kamoli da nešto sugeriše u donošenju bilo kakvih odluka. Dok sam radio u pravosuđu, radio sam u skladu sa principima nezavisnog pravosuđa. Onda kada sam odlučio da se bavim pitanjima koja podrazumjevaju političko opredjeljivanje, dao sam ostavku i javno se opredijelio bez ikakvih kalkulacija", istakao je Tegeltija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije