Sa meča u Novom Pazaru (©Starsport)
Sa meča u Novom Pazaru (©Starsport)

Pazar priredio vatromet novom treneru, Čuka ima nerve i za preokrete

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.02.21. | 15:55

Brđani obrnuli u poslednjih 20 minuta

Kakav start za Davora Berbera na klupi Novog Pazara! Na njegovoj debitantskoj utakmici ekipa mu je izgledala kao kaznena ekspedicija!

Plavo-beli su deklasirali Mačvu na stadionu kraj Jošanice, ostvarili su jednu od najubedljivijih pobeda otkako igraju u Superligi – 4:0. A, pored ta četiri gola Novi Pazar je mogao da postigne još toliko.

Izabrane vesti

Mačva je doživela katastrofu protiv direktnog rivala u borbi za opstanak, pa iako je kraj sezone još daleko, deluje kao teško ostvariva misija da Šapčani „prežive“ u eliti.

S druge strane, Novi Pazar je na vanserijski način reagovao na burnu nedelju za nama, u kojoj je ratovao saopštenjima sa Javorom, bunio se da je oštećen na meču u Ivanjici, pa je smenio tenera. Obično u takvim situacijama ekipa malo posustane, a kraj Jošanice se dogodilo potpuno suprotno.

Munjevito je Pazar otvorio utakmicu: u 8. minutu je Sise doveo domaćina u vođstvo, a 120 sekundi kasnije Gigić je duplirao prednost. Tako kada se otvori susret, sve kasnije ide lagano. Nisu prestajali plavo-beli da napadaju, što im se ponovo isplatilo u 33. minutu kada je Aganspahić podigao na 3:0.

Probala je Mačva, imala je poneki pokušaj, ali daleko je bila od realne šanse da se vrati u meč. Na kraju je još jednom kapitulirala, Blagojević je glavom posle slobodnjaka u 59. minutu povisio na 4:0 za Novi Pazar.

Mlada ekipa Čukaričkog pokazala je u Bačkoj Palanci da ima sjajan karakter i da se ne plaši ničeg – 2:1.

Bili su puleni Dušana Đorđevića bolji tokom cele utakmice, ali ih je u 53. minutu stigla kazna za promašaje, kada je Bačka srećno, posle kontranapada, došla do vođstva preko Ašćerića. Iako su gubili od tima sa dna tabele, na njegovom terenu, taj gol nimalo nije pokolebao belo-crne. Naprotiv.

Čukarički je dodatno zgazio gas i krenuo da svom snagom pritiska Bačku. Odbrana domaćina pala je u 72. minutu kada je Birmančević sve sam odradio i udarcem sa ivice šesnaesterca doneo izjednačenje. Ni povreda Darka Puškarića samo što je stao na teren nije zbunila Brđane.

Potpuno rešeni da osvoje tri boda, skovali su gosti školsku akciju u 85. minutu, stigao je centaršut sa desnog boka pravo na peterac, gde je kršni štoper Stefan Šapić glavom „krenuo“ loptu i poslao je u mrežu.

Čuka krupnim koracima grabi ka Evropi, od sredine oktobra do danas jedini poraz je doživela u Humskoj od Partizana (1:0).

Birmančević slavi golBirmančević slavi gol

Radnik je preboleo poraz od Partizana u Beogradu i na stazu uspeha vratio se trijumfom protiv Javora – 2:0.

Viđena je dobra utakmica u Surdulici u kojoj su oba tima stvorila nekoliko odličnih šansi. Javoru je pripalo prvo poluvreme, ali nije uspeo da tu bolju igru kruniše golom. Radnik je bio bolji u drugom delu, s tom razlikom što je deo stvorenih prilika pretvorio u pogotke.

Poveo je Radnik u 63. minutu golom Milovanovića samo što je ušao u igru. Sve do kraja domaćin je bio mnogo bolji. Lukić je nekoliko minuta kasnije imao stoodstotnu šansu, međutim golman Lazović je izašao kao pobednik iz tog duela. Ali, ni on nije mogao ništa deset minuta pre kraja, ispala je kompletna odbrana Javora, koja je pojurila da zatvori Danoskog, a on je nesebično odigrao na drugu stativu, gde je Subotić bio sam kao duh i postigao gol za trijumf Radnika.

Spartak je posle dva uzastopna poraza napravio malo iznenađenje pobedom u Nišu – 1:0.

Radnički je ostavio bez šansi da se domogne Evrope, dok Subotičani imaju i dalje čemu da se nadaju. A, dobili su na Čairu veliki poklon, jer je kod gola koji je postigao Šimura prethodno ogromnu grešku napravio golman Nišlija Kojić. Imao je i kasnije izletanje u prazno, ali ga je Petrović spasao da ne primi i drugi gol.

SUPERLIGA - 24. KOLO

Petak

Inđija - Partizan 0:6 (0:3)

/Natho 7 pen, L. Marković 41, Jojić 45+2, Asano 50, Jović 79, Vujačić 90/

Vojvodina - Napredak 1:0 (0:0)

/Čović 53/

Subota

Novi Pazar – Mačva 4:0 (3:0)

/Sise 8, Gigić 10, Aganspahić 33, Blagojević 59/

OFK Bačka – Čukarički 1:2 (0:0)

/Ašćerić 53 – Birmančević 72, Šapić 85/

Radnički – Spartak 0:1 (0:0)

/Šimura 82/

Radnik – Javor 2:0 (0:0)

/Milovanović 63, Subotić 80/

16.05: (3,15) Metalac (3,05) TSC (2,45)

16.05: (2,65) Rad (3,05) Mladost (2,85)

16.05: (2,80) Zlatibor (3,05) Voždovac (2,70)

Nedelja

17.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Proleter (19,0)

*** kvote su podložne promenama

 



tagovi

JavorMačva ŠabacOFK BačkaRadnički NišSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara