(©Reuters)
(©Reuters)

Zubčić protutnjao kroz cilj u Banskom do trećeg trijumfa u karijeri, Brenštajner junak dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.02.21. | 14:28

Aleksi Panturo odvezao majstorsku trku bez štapa, ali nije nagrađen plasmanom na podijum

Bansko po pravilu donese velika uzbuđenja, ali i iznenađenja. Današnja veleslalomska trka bila je jedna od onih koje ostavljaju bez daha, a najviše razloga za zadovoljstvo ima Filip Zubčić. Hrvatskom skijašu posrećio se broj sedam. Odvezao je velemajstorsku trku i stigao do trećeg trijumfa u karijeri, a drugog u ovoj sezoni.

Kuva u veleslalomu. Odavno se nije vodila ovako ravnopravna bitka za mali kristalni globus. Filip Zubčić imao je svoj dan. Kompletirao je dve sjajne vožnje. Iako je posle prve bio na drugoj poziciji, na kraju dana imao je velikih 40 desetinki prednosti ispred drugoplasiranog Metjua Favra.

Izabrane vesti

Francuz je u Bansko došao u impresivnoj formi, držao je prvu poziciju posle prve vožnje, ali je prokockao prednost. Pojeo ga je pritisak. Naprosto je Filip Zubčić bio bolji. Perfektno je odskijao i sprečio Francuza da se drugi put popne na najviši stepenik postolja.

Junak dana je Štefan Brenštajner, a tragičar vodeći u Svetskom kupu i poretku discipline – Aleksi Panturo. Brenštajner je zauzeo treće mesto, niko nije očekivao da će u strašnoj konkurenciji on biti taj koji će stati uz Zubčića i Favra. Verovatno do toga i ne bi došlo da Aleksiju Panturou na startu druge vožnje prilikom sudara sa kapijom nije izleteo štap. Velemajstorsku trku odskijao je francuski skijaš, borio se sa zavojima, delovalo je da može da nadmaši vreme Austrijanca, ali je izgubio brzinu i u cilju kasnio 13 stotinki. Dovoljno samo za četvrtu poziciju.

Sutrašnji veleslalom u Banskom prilika je za Panturoa da se revanšira Filipu Zubčiću, koji mu se opasno približio. Panturo je sa 490 bodova i dalje vodeći u veleslalomu, ali mu je Hrvat prišao na 22 boda zaostatka. Treće mesto u poretku discipline drži Marko Odermat sa 445 bodova.



tagovi

Filip ZubčićAleksi PantiroSvetski kup u alpskom skijanju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara