Devet putnika sa falsifikovanim PCR testovima otkriveno na aerodromu u Skoplju

Na aerodromu Skoplje je sa falsifikovanim PCR testovima uhvaćeno devet putnika, među kojima su državljanka BiH i dva švajcarska državljana, saopštilo je tužilaštvo.
Devet putnika sa falsifikovanim PCR testovima otkriveno na aerodromu u Skoplju
Foto: Pixabay
Kako se precizira u saopštenju, tih devet putnika su na graničnom prelazu aerodroma Skoplje pokazali lažne potvrde o negativnom PCR testu na kovid-19, koje su navodno izdate u laboratoriji u glavnom gradu Severne Makedonije.
 
Protiv svih devet osoba, šest makedonskih državljana, dva švajcarska i državljanke BIH, Osnovno tužilaštvo u Skoplju je podiglo optužni predlog.
 
Troje stranih državljana su priznali krivicu i skopski krivični sud im je već izrekao presudu kojom ih je proglasio krivim i izrekao uslovnu kaznu od godinu dana zatvora, koja se neće izvšiti ako u roku od tri godine ne počine novo krivično delo.
 
"Istovremeno je stranim državljanima izrečena i kazna proterivanja u trajanju od pet godina", navodi se u saopštenju.
  • NS Gari

    27.02.2021 14:33
    I šta?
    Nemojte samo kasti da smo opet mi Srbi krivi i jedini falsifikatori zbog čega nam je zabranjen ulazak u Grčku?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet