Kongres usvojio paket pomoći za otklanjanje posledica korone

Svetske vesti - Subota 27.02.2021 - 12:50

Donji dom američkog Kongresa danas je usvojio paket pomoći za otklanjanje posledica pandemije koronavirusa vredan 1.900 milijardi dolara.

U Kongresu, Bajdenove demokrate imaju tanku većinu U Kongresu, Bajdenove demokrate imaju tanku većinu
Posle više sati rasprave zakon, koji je zatražio predsednik SAD Džozef Bajden, usvojen je sa 219 glasova za, prema 212 protiv, što pokazuje potpunu podelu između demokrata i republikanaca.
 
Demokrate su navele da posustala ekonomija i izgubljenih 500.000 života Amerikanaca traže i dalje brzu i odlučnu akciju i prebacuju republikancima da su u raskoraku s javnošću koja pozitivno gleda na pomoć.
 
Republikanci smatraju da je zakon suviše skup i da su sredstva loše usmerena.
 
Zakon sada ide na drugo čitanje u gornji dom, Senat iduće nedelje.
 
Predstavnica demokrata Maksin Voters rekla je da je srećna zbog ovog zakona i poručila republikancima da bi trebalo da budu deo toga, ali da ukoliko nisu, demokrate idu bez njih.
 
Republikanci smatraju da je suviše novca u paketu pomoći i da bi novac trebalo uložiti i u obrazovanje, kako bi se omogućilo da se ubrzo otvore škole. Smatraju da je u planu za pomoć mnogo poklona demokratskim zajednicama i saveznim državama gde su na vlasti demokrate.
 
U Kongresu, Bajdenove demokrate imaju tanku većinu, samo deset glasova u Predstavničkom domu. Ni u podjednako podeljenom Senatu situacija nije bolje, pa imamo 50 prema 50 glasova, uz samo jedan odlučujući glas potpresednice Kamale Haris.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: