Vučić o kovid pasošima: "Uvešćemo mi njima"; "Ana nije lako podnela vakcinu" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao za TV Prva da je šokiran odlukom evropskih lidera o uvođenju kovid pasoša.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2021.

11:20

Vučić o kovid pasošima:
Ilustracija: Iryna Kalamurza/ Shutterstock

"Šokiran sam ovim kovid pasošima koji Evropa uvodi, ali to će biti pravilo i za nas. Ja sam šokiran tom idejom evropskih lidera, jer je to nešto što gazi najveću evropsku vrednost - slobodu kretanja i slobodu izbora", kazao je on.

Vučić je rekao da će zbog toga nastati problem jer će mlađi hteti da se vakcinišu zbog putovanja i da zbog toga neće moći da se vakcinišu stariji građani. Dodao je i da to smatra potpuno besmislenom, sramotnom i antievropskom odlukom, ako do nje dođe.

"Znam da je protiv toga bio Makron, kao i Merkel u početku, ali očigledno da je pritisak bio ogroman. Mi ćemo se vakcinisati, oni nemaju vakcine. Onda ćemo mi njima da uvedemo kovid pasoše, pa oni neće moći da dođu kod nas", rekao je on. Dodao je i da se nije vakcinisao, te da bi svakog dana bilo tekstova o tome što se on vakcinisao pre ostalih, pa je doneo odluku da će se vakcinisati kada bude milion revakcinisanih u Srbiji. "Mogu da primim vakcinu, ali ne želim, ko ste vi da mi ograničite kretanje", rekao je on.

"U Predsedništvu su se svi kolektivno vakcinisali, mislim da nema niko ko se nije vakcinisao. Najviše njih je izabralo kinesku, pa rusku, pa Fajzerovu", kazao je on i dodao da premijerka Ana Brnabić nije baš lako podnela vakcinu.

"Imala je nekoliko dana temperaturu", kazao je on.

Naveo je da će u Srbiji biti vakcinisano 600 diplomata i dodao da je Srbija peta u svetu po broju vakcinisanih, a prva u Evropi po revakcinaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: