Lautaro Martinez (©Reuters)
Lautaro Martinez (©Reuters)

Lautaro produžava ugovor sa Interom: Vidim sebe još dugo u ovom klubu

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.02.21. | 10:51

Priča sa Barselonom odavno gotova

Velika ljubav koja se nije dogodila, a u skorijoj budućnosti i neće – Lautaro Martinez i Barselona.

Dugo je trajalo očijukanje, pa najave pregovora, pa transfera, ali na kraju Katalonci, koji imaju potpuno neobjašnjivu politiku dovođenja igrača poslednjih godina, nisu zagrizli do kraja. Lautaro je ostao u Interu, a u međuvremenu se sve okrenulo i Argentinac sada ne želi da ide sa Meace.

Izabrane vesti

Štaviše, u razgovoru za Gazetu delo Sport, Martinez je najavio da će još dugo ostati u taboru nerazura.

Tačno je da smo radili na prelasku u Barselonu, pregovarali smo, ali ne mogu da kažem koliko je bilo blizu realizacije. Ali, bio sam iskren sa trenerom Konteom i rekao sam mu: „Glavom sam ovde, obećavam da me ništa neće sputavati“. A, sada je sve to prošlost, potpisaću novi ugovor sa Interom i ostaću ovde još dugo“, poručio je Lautaro Martinez.

Ne postoji šansa, tvrdi argentinski napadač, da nešto pokvari planove.

Ne znam kada će biti zvanična objava produžetka ugovora. Za to vreme moje je da igram. Moja budućnost je ovde, vidim sebe u Milanu još dugo. Volim ovaj grad, sve mi se ovde sviđa: hrana, navijači, tim. Osećam samo pozitivnu energiju“.

Nema nikakve dileme da je jedan od razloga što se Lautaru sad ne ide iz Intera velika šansa da se osvoji titula prvaka Italije. Inter je na pol poziciji i deluje da će ga rivali teško dostići do kraja sezone.

Ali, tvrdi Martinez i da mnogo uči od trenera Kontea, da je pod njegovom palicom mnogo napredovao.

U fazi igre kada nemamo posed, naučio sam da prepoznajem situacije, da čitam igru protivnika i najviše od svega – da obraćam pažnju, da budem potpuno fokusirani kada drugi imaju loptu“.

Argentinac sjajno funkcioniše u tandemu sa Romeluom Lukakuom. Taj dvojac je najzaslužniji što Inter sedi na vrhu tabele.

Romelu i ja smo imali slično, teško detinjstvo. Oduvek smo znali da ako želimo da uspemo, moramo da radimo bolje i više od ostalih. I takav stav donosimo na teren“, objasnio je Lautaro Martinez.

Napadač Intera je ove sezone odigrao 33 utakmice na svim frontovima, postigao 15 golova, dok je za sedam asistirao. 


tagovi

Lautaro MartinezInterSerija A

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara