Od ponedeljka izmene saobraćaja u centru

09:02:00 27.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Radovi na uređenju dela gradskog jezgra grada počinju u ponedeljak, 1. marta, zbog čega će doći do privremene izmene u saobraćaju na delu Bulevara Mihajla Pupina i u Uspenskoj ulici.

Od ponedeljka izmene saobraćaja u centru


- Radovi započinju spajanjem novoprojektovane kanalizacije na postojeći šaht koji se nalazi u raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina, Jevrejske i Uspenske ulice, kao i izgradnjom autobuske niše u Uspenskoj ulici i pešačkog dela do Uspenske crkve. Ovi radovi trebalo bi da budu gotovi za oko 15 dana - navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Tokom ovog perioda, predviđeno je zatvaranje desne kolovozne trake na Bulevaru Mihajla Pupina, na deonici od bioskopa Arena do raskrsnice sa Jevrejskom ulicom. Saobraćaj će biti preusmeren na levu kolovoznu traku (posmatrano ka Jevrejskoj ulici).

Za vozila koja se kreću Jevrejskom ulicom (na prilazu Bulevaru Mihajla Pupina), ukinuće se jedna saobraćajna traka za skretanje u levo.

Postojeća autobuska stajališta kod Bazara i kod Srpskog narodnog pozorišta neće biti u funkciji u ovoj fazi radova i biće izmeštena na novu lokaciju izvan gradilišta.

Za vozila koja se kreću iz pravca Masarikove ulice ka Bulevaru Mihajla Pupina, biće zabranjeno polukružno okretanje na raskrsnici sa Jevrejskom ulicom.

Prilikom radova na izgradnji autobuske niše u Uspenskoj ulici i pešačkog dela do Uspenske crkve, za saobraćaj će biti zatvorena samo jedna, krajnja desna traka, od raskrsnice sa Jevrejskom ulicom do crkve.

Vozilima će biti omogućen nesmetan pristup parking garaži kod SNP-a, dok će pešacima biti obezbeđeni sigurni koridori za kretanje kroz gradilište, kao i prilazi poslovnim i stambenim objektima u zoni radova.

S obzirom na to da se radi o vrlo frekventnoj saobraćajnici, u Upravi ističu da vozači moraju da budu vrlo oprezni i da dodatno obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju o izmeni režima saobraćaja. U cilju sprečavanja stvaranja velikih gužvi, preporuka za sve učesnike u saobraćaju je da, ukoliko to mogućnosti dozvoljavaju, izbegavaju ovaj pravac u periodu izvođenja radova.

Izmene trasa autobusa

Autobusi na linijama broj 1, 2, 3, 5, 5N, 8, 10, 12, 14, 15, 18A i 18B neće se zaustavljati na stajalištu ispred SNP-a od 1. marta do uspostavljanja uslova za ponovno korišćenje stajališta.

Autobusi na linijama 1, 3, 3A, 4, 6, 8, 12 i 18B koristiće privremeno autobusko stajalište na Bulevaru Mihajla Pupina 3.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?