Foto: MN Press
Foto: MN Press

Asvel ruši sve pred sobom, Barsi šamar u Blaugrani

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.02.21. | 23:01

Pau Gasol nije igrao, šesti trijumf francuskog tima u nizu

Rušio je Asvel Valensiju, Baskoniju, Zvezdu, Olimpiju Milano, Bajern, a sada i Barselonu i to u gostima! Šesta vezana pobeda u Evroligi! Francuski sastav postao je jedini u Evroligi koji je dobio Barselonu u oba meča ove sezone. Ovoga puta bilo je – 69:76.

Asvel je relativno rutinski dobio ovaj meč, napravio je razliku u poslednjoj deonici. Barsa je probala na kraju da se vrati, a posle promašaja Nikole Mirotića, pa namerne greške Barse, jasno je bilo da se Katalonci neće vratiti u ovaj meč. Te da će Šarunas Jasikevičijus imati šta da kaže svojim izabranicima.

Izabrane vesti

Pau Gasol nije bio u sastavu za ovu utakmicu, ali bi po Barsu bilo bolje da je zaigrao. Možda je i njegov dolazak malo uzvezdio ekipu. Potrudiće se Jasikevičijus da ih spusti na zemlju, to je sigurno.

Jako je loše odigrala Barselona na samom kraju meča i to ju je koštalo poraza. Taj deo igre Asvel je dobio sa sedam razlike.

Istakli su iz Asvela da je odlučujući faktor na ovom meču bila defanziva, te da su uspeli igrači francuskog tima da odrade sve što su se dogovorili, te da su i kada su mašili uspevali da uhvate lopte.

Noris Kol je preuzimao odgovornost i završio je utamicu sa 21 poenom i četiri asistencije. Imao je Ti Džej Parker još trojicu igrača koji su završili meč sa po 13 datih poena, a to su Dejvid Lajti, Vilijam Hauard i Mustafa Fal.

Kod Barselone su najbolji bili Brendon Dejvis sa 22 i Nikola Mirotić sa 19 poena, ali nisu imali pravu podršku, pa je verovatno prvi favorit Evrolige večeras doživeo šamar. Možda i šamar koji može da otrezni i probudi ekipu, videćemo kako će to izgledati kada zaigra i Pau Gasol.

EVROLIGA – 26. KOLO

Četvrtak

Zenit Sankt Peterburg - Valensija 62:91

/Pojtres 12 - Dubljević 19/

Olimpijakos - CSKA 74:75

/Mekisik 24 - Džejms 15/

Bajern Minhen -Makabi Tel Aviv 72:70

/Boldvin 16 - Žižić 18/

Olimpija Milano - Himki 84:74

/Šilds 17 - Miki 23/

Real Madrid - Žalgiris 70:58

/Dek 14 - Jankunas 13/

Petak

Fenerbahče - Efes 74:106

/De Kolo 24 - Micić 37/

Baskonija - Crvena zvezda 87:67

/Fal 20 - Lojd 14/

Alba - Panatinaikos 74:65

/Timan 16 - Vajt 14/

Barselona - Asvel 69:76

/Dejvis 22 - Kol 21/



tagovi

Šarunas Jasikevičijus

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara