Efes demolirao Fener, Micić brojao do 37

Košarka 26. feb 202122:06 0 komentara
Regina Hoffmann/Euroleague Basketball via Getty Images

U velikom istanbulskom derbiju Anadolu Efes je kao gost ubedljivo savladao Fenerbahče uz fenomenalnu partiju Vasilija Micića.

Ekipa Igora Kokoškova zaustavljena je posle veličanstvene serije od 10 uzastopnih pobeda u Evroligi. I to na najgori mogući način, potpuno osramoćena od najvećeg rivala.

Od samog starta Anadolu Efes je preuzeo dizgine utakmice. Poveo je odmah 8-0 i već posle tog starta bilo je jasno u kom smeru će se odvijati utakmica. Najviše što je uspeo Fenerbahče da uradi je da priđe na -5 (12:7) i od tada je prednost konstantno rasla i nije se spuštala ispod 10 poena. A od finiša treće četvrtine potpuna kataklizma tima koji vodi selektor Srbije. Razlika je probila granicu od 30 poena i na kraju je utakmica završena +32 za Anadolu Efes.

Prvo ime meča van svake konkurencije bio je srpski plejmejker Vasilije Micić sa 37 poena (4/6 za dva, 6/6 za tri poena) uz pet asistencija i skok. Pratio ga je Rodrig Boboa sa 14 poena, dok je Krunoslav Simon meč završio sa devet poena i šest skokova. Na drugoj strani Nando de Kolo je postigao 24 poena, šest više od Jana Veselog koji je imao i šest skokova. Marko Gudurić meč je završio sa četiri poena, dva skoka i asistencijom.

Dve ekipe sada se nalaze na deobi šestog mesta sa Zenitom, pošto svi imaju po 15 pobeda. Anadolu Efes koji u narednom kolu u utorak dočekuje Valensiju ima 10 poraza, kao i Zenit, dok Fenerbahče koji dan kasnije gostuje Armaniju u Milanu ima poraz više.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!