Slovenačka vlada upozorila građane da ne putuju u inostranstvo bez potrebe

Region 26. feb 202120:53 0 komentara
Slovenija
AFP

Slovenačka vlada ponovo je upozorila svoje građane da ne putuju u inostranstvo bez potrebe, jer pandemija još traje.

Šef konzularne službe u ministarstvu spoljnih poslova Andrej Šter je kao primer rizika naveo slučaj slovenačkog državljanina koji je ovih dana umro u bolnici u Zanzibaru.

Kako je prenela hrvatska agencija Hina, Šter je rekao da je preminuli nekoliko nedelja proveo u bolnici, a da je uzrok smrti, koji piše u dokumentaciji koju su poslale tanzanijske vlasti, toliko uopšten da se na njega ne može pozivati.

Šter je upozorio da se u turističkim promocijama ostrvo, na kome je boravio slovenački državljanin, reklamira kao ostrvo s rajskim plažama do kojih koronavirus ne može da dođe.

Prema rečima Štera, i jučerašnja rasprava na virtuenom samitu EU je pokazala da se ne savetuju putovanja u inostranstvo koja nisu od vitalne važnosti.

On je dodao da država ne može da zabrani takva putovanja, ali svima preporučuje da se od njih uzdrže i da, ako već putuju, poštuju sva ograničenja i restrikcije, kako bi ostali zdravi i čuvali druge.

Direktor Instituta za javno zdravlje Milan Krek izjavio je da je u odnosu na prošlu nedelju znatno pogoršana epidemiološka situacija na zapadu zemlje, posebno u primorsko-kraškom regionu koji se graniči sa Italijom, i gde je čak četvrtina novih infekcija povezana sa „britanskim“ sojem koji se brzo širi.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!