26. februar  2021. 19.48  | Izvor: RTV

Mural Đorđa Balaševića u Novom Sadu

NOVI SAD -

Nedelju dana nakon odlaska panonskog mornara i pesnika ravnice,Đorđa Balaševića, Novi Sad i dalje se oprašta od njega. Mural posvećen čuvenom Vojvođaninu naslikan je na Limanu u Fruškogorskoj ulici.

video icon

Autor murala je mladi umetnik Uroš Štrboja. Na oslikavanju je radio dva dana, a kako kaže Milica Dragomirović iz "Biciklane" u Fruškogorskoj ulici gde se mural nalazi, ideju je pokrenula želja da čuvaju uspomenu na Balaševića.

mural

"Svi smo bili ražalošćeni, kao lokalci, kao neko ko je odrastao, nešto što se dobija od roditelja i ide uz osnovne vrednosti jeste i muzika Đoke Balaševića", kažu.

Ističu da im je značajno što je mural u prolazu kraj "Biciklane", jer tamo svi neguju iste vrednosti.

"To su porodica, ljubav, druženje, a to je ono što je uvek prisutno kod nas, pa ovako velika figura bitna za svaku podršku komšija, Limanci sada imaju prolaz Đoke Balaševića", navode.

Mural koji će biti dovršen u narednim danima krasiće stihovi jedne od najlepših i najvećih pesama "Uspavanka za dečaka".

Kao što je bilo očekivano, mural se uklopio u limansku atmosferu, jer i Đole je nebrojano puta opevao da i sam Dunav teče uz Liman i dobar su par.

Tagovi
Srodne vesti