Hrvati popustili: Novih šest mera

Hrvatski štab je danas na konferenciji za štampu predstavio ublažene mere koje će stupiti na snagu u ponedeljak 1. marta, a koje će važiti do 15. marta.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2021.

17:39

Hrvati popustili: Novih šest mera
Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

Otvaraju se terase kafića i restorana, koji će moći da rade od 6 do 22 sata bez puštanja muzike, a dozvoljeni su i zatvoreni treninzi uz poštovanje epidemioloških mera.

Šef kabineta i potpredsednik vlade Davor Božinović rekao je na konferenciji za novinare da nova odluka omogućava usluživanje gostiju na terasama od 6 do 22 sata i to samo na otvorenim delovima objekata.

Štab je doneo još pet odluka.

Tri odluke se tiču proširenja mera za javni prevoz, granice i prodavnice i tržne centre. Sve dosadašnje mere produžene su do 15. marta.

Štab je takođe doneo odluku o ukidanju mere zabrane ulaska putničkih brodova na međunarodna krstarenja u morske luke i luke u unutrašnjosti.

Doneta je i odluka o ukidanju posebnih mera za Ličko-senjsku županiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: