Dijaspora donirala tutinskom Domu zdravlja skener i digitalni rendgen

0
83

Tutinska dijaspora donirala je od početka pandemije koronavirusa više od 800.000 evra Domu zdravlja u toj varoši. Poslednja donacija, skener i digitalni rendgen, vredna je više od 300.000.

Dijaspora ne pomaže Tutinu po prvi put i samo u doba koronavirusa ali je ova svakako najvrednija.

“Svi su bili spremni da pomognu našem kraju i narodu iz našeg kraja. Svi smo srećni i prezadovoljni da smo uspeli da ovaj projekat dovedemo do kraja. Ovo će biti od koristi ne samo za našu opštinu već mislim i za ceo region”, kaže koordinator dijaspore Sead Ademović.

Treba vremena da se nabroje i ostale donacije. Pomagali su i privrednici i stanovništvo. Kako za opremu koja je danas stigla nisu imali odgovarajuće prostorije i njih su izgradili.

“Objekat je u završnoj fazi. Prizemni deo, gde će biti aparati je završen, još neke finese. A za gornji ćekamo podove i, naravno, ostaje fasada”, ističe menadžer Doma zdravlja Tutin Altan Gegić.

Trenutno imaju status opšte bolnice u osnivanju. Ranije se po mnoge snimke moralo do Novog Pazara ili privatno. A opština je prilično razuđna.

“S obzirom na plan mreže i optimizaciju nacrta plana koji imamo za zdravstvene ustanove, jeste da dobijemo konačno taj status Opšte bolnice i onda da ujedinimo Opštu bolnicu sa Domom zdravlja. Nadam se uz saglasnost i dobru volju ministarstva i ministra, da ćemo dobiti Zdravstveni centar Tutin”, kaže direktor Doma zdravlja Tutin Kemal Ćorović.

Oprema će biti instalirana i puštena u rad u narednih mesec dana.

rts.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.