Mbape će potpisati za klub koji mu bude garantovao da neće igrati centarfora i desno krilo

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.02.21. | 14:20

Francuz ima poseban uslov

Bliže se polako leto i raste groznica okod sudbine Kilijana Mbapea.

Francuski napadač u Pari Sen Žermenu ima ugovor do leta 2022. godine i do sada nije prihvatio ponudu za produžetak saradnje. Ako je prihvati do leta, PSŽ će biti prinuđen da ga proda i uzme obeštećenje kako godinu dana kasnije ne bi morao da ga pusti za džabe.

Izabrane vesti

U Parizu ne kriju da žele da zadrže Mbapea, ali za sve se pita mladi Francuz koji još nije doneo konačnu odluku gde će nastaviti karijeru. Zainteresovani klubovi među kojima je najuporniji Real Madrid samo čekaju Mbapeovo zeleno svetlo da krenu u pregovore o transferu.

Dok Mbape ne preseče, PSŽ i dalje ima nadu.

Madridski AS danas donosi zanimljivu vest koja će bitno da utiče na Mbapeov izbor. Francuz je izričit da će potpisati samo za klub u kojem će mu biti garantovano da će igrati na levo krilu, a ne kao centarfor ili desnokrilni napadač.

Problem u Pari Sen Žermenu je što ta pozicija nominalno pripada Nejmaru. Međutim, Brazilac je zbog čestih povreda propustio dobar deo sezone i baš u tim mečevima je Mbape igrao na levoj strani napada. Kao levo krilo je ove sezone postigao osam golova, a baš na toj poziciji je blistao u nedavnom meču protiv Barselone. Međutim, kada Nejmar igra, onda Mbape mora na desno krilo ili na poziciju najisturenijeg špica koja mu se najmanje sviđa iako je kao „devetka“ dao 11 golova. Kao desno krilo je igrao na tri meča i nije se upisao u strelce. Rešenje za PSŽ bi moglo da bude pomeranje Nejmara unutra na poziciju ’desetke’ ili čak na najisturenijeg napadača. On je to već igrao ali je pitanje da li će prihvatiti stalnu prekomandu.

Mbapeov uslov je problem i za Realove planove. Madriđani na toj poziciji imaju najskuplju investiciju u istoriji kluba Edena Azara. On je zbog velikog broja povreda skoro stalno van terena pa Real i nema neke velike koristi od njega ali je pitanje šta će biti kada se i ako se u potpunosti oporavi. Pogotovo što Real na tim pozicijama ima još Vinisijusa Žuniora i Marka Asensija pa bi Mbapeov dolazak značio skoro siguran odlazak nekog od njih.

Sa druge strane, Liverpul koji je takođe zaintersovan za Francuza igra upravo sistem koji se Francuzu najviše dopada i na poziciji levokrilnog napadača ima Sadija Manea koji je ove sezone pao u formi a ugovor mu ističe 2023. Tek je deveti u ekipi po visini plate, dogovora oko povišice i nastavka saradnje još nema pa bi Liverpul možda mogao da se odluči za njegovu prodaju i dovođenje Mbapea na to mesto.


tagovi

Kilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara