Radojičić: Izgradnja metroa uticaće pozitivno na kvalitet vazduha u Beogradu

Ekonomija 26. feb 202114:20 > 14:27 17 komentara
Zoran Radojičić
Tanjug/Nikola Anđić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će izgradnja metroa značajno unaprediti mobilnost u Beogradu, smanjiti broj vozila na ulicama i tako pozitivno uticati na kvalitet vazduha, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radojičić na sastanku sa sa stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija Frensis Džejkob, predstavnicom Programa za razvoj Ujedinjenih nacija Fransin Pikap i direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju Marijanom Ivanušom naveo da će ove godine Beograd kupiti 10 električnih autobusa i 100 autobusa na gas.

On je rekao i da će u narednih 10 godina 300 miliona evra biti uloženo za poboljšanje energetske efikasnosti u stambenim zgradama i da će 100 miliona evra biti uloženo u sadnju drveća i ozelenjavanje grada.

Oko 40 miliona evra biće uloženo u izgradnju linijskog parka u narednih 10 godina, rekao je Radojičić i dodao da, kada su individualna ložišta u pitanju, „moramo raditi zajedno sa nadležnim ministarstvima kako bismo motivisali ljude da pređu na ekološki prihvatljivije vidove grejanja“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare