(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Turska s nestrpljenjem čeka veliku bitku za Bosfor, a Barselona Pau Gasola

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.02.21. | 12:58

U derbiju kola Evrolige Fenerbahče je domaćin Anadolu Efesu, dok će Barselona bez poslednjeg pojačanja pokušati da se revanšira Asvelu za poraz u Vilerbanu

Barselona će večeras protiv Asvela igrati prvi put posle 20 godina sa Pau Gasolom na spisku registrovanih igrača, ali ne i u timu, jer je legendarni Španac još u SAD.

Zbog činjenice da je gospođa Gasol američka državljanka, porodica prvo mora da prođe kroz složenu proceduru, uvedenu radi smanjenja rizika od širenja korona virusa kako bi dobila dozvolu za ulazak u Španiju, planiran sredinom sledeće nedelje. Potom će Pau proći obavezne lekarske preglede posle kojih će ugovor postati punosnažan, a zatim ga očekuje polako uvođenje u treninge.

Izabrane vesti

Kataloncima se ne žuri da ga upute u takmičarski ritam, jer Gasol nije igrao gotovo dve godine, daleko je od željene fizičke forme, pa stoga hoće da idu korak po korak. Prvi je da vide u kom stanju mu je leva noga zbog koje je toliko dugo pauzirao.

Ali, svim tim će se baviti zdravstveni tim Barse, dok igrački tim bar danas razmišlja samo o meču sa Asvelom koji im je veliki dužnik iz prvog dela sezone kada ih je porazio i ponizio u Vilerbanu (80:68).

"Fizička su jaka ekipa koja se nalazi u odlinoj formi. U poslednjih pet utakmica procenat uspešnosti u šutu za tri poena im je na 50 odsto. Blizu su crte koja razdvaja plej-of ekipe od ostatka Lige, pa im je svaka utakmica finale, zato i mi moramo da priđemo ovom meču na isti način. Nekoliko dana odmora nam je prijalo. Sada sve kreće ispočetka da bismo ušli u što bolju formu", rekao je trener Barselone Šarunas Jasikevičijus.

Daleko više uzbuđenja očekuje se u duelu Fenerbahčea i Anadolu Efesa, a kako i ne bi kada već po samom pominjanju košarkaške bitke za Bosfor, kod igrača oba istanbulska giganta počinje da raste "radna temperatura", posebno pred predstojeći duel u koji Fener ulazi sa deset pobeda u evroligaškom nizu, a komšije sa druge strane jugostične kapije Evrope sa sedam u poslednjih osam utakmica, čime su se svrstali u grupu klubova koji su nadomak plasmana u plej-of.

Čak je ekipa srpskog selektora Igora Kokoškova i Marka Gudurića bliže tom prolaznom cilju, iako se češće saplitala na početku sezone.

"Igramo verovatno jednokm od najboljih evroligaških ekipa u ovom trenutku. Dugo su zajedno u istom sistemu. Imaju nekoliko momaka koji se odlično snalaze sa loptom i koji su odlični šuteri. Poštujemo Efes. Moramo da promenimo stvari od našeg psolednjeg viđenja sa njima. I mi smo drugačiji tim od tada", kaže Kokoškov.

Poput Fenera ni Efes nije blistao u prvom delu ove takmičarske godine kao u prethodne dve sezone. Ali,kao što je srpski stručnjak rekao, Vasilije Micić i kompanija u poslednje vreme pronašli su prepoznatljiv ritam koji ih, istina, trenutno rezultatski ne vraća u vrh Evrolige, ali im zato daje realnu nadu da ako uđu u konačnih osam, kroz plej-of stignu do Fajnal fora u Kelnu.

"Nando de Kolo, Marko Gudurić i Lorenco Braun su igrači koji upravljaju igrom u Feneru, ali im se igra značajno menaj sa Pjerom Dajšonom. Najsposobnija i najbolja su ekipa u poslednja dva meseci. Do pobede nas vodi dinamična odbrana, skok ispod oba obruča i primena pametnog i kontrolisanog napad. Derbi dva trenutno najbolja tima u Evroligi ponovo će biti praznik koji će pokazati moć turske košarke Evropi", najavio je spektakl trener Efesa Ergin Ataman.

EVROLIGA – 26. KOLO

Četvrtak

Zenit Sankt Peterburg - Valensija 62:91

/Pojtres 12 - Dubljević 19/

Olimpijakos - CSKA 74:75

/Mekisik 24 - Džejms 15/

Bajern Minhen -Makabi Tel Aviv 72:70

/Boldvin 16 - Žižić 18/

Olimpija Milano - Himki 84:74

/Šilds 17 - Miki 23/

Real Madrid - Žalgiris 70:58

/Dek 14 - Jankunas 13/

Petak

18.45: (1,80) Fenerbahče (14,5) Efes (2,15)

19.00: (1,20) Baskonija (19,0) Crvena zvezda (5,00)

20.00: (1,80) Alba (14,5) Panatinaikos (2,15)

21.00: (1,07) Barselona (25,0) Asvel (8,50)



tagovi

Anadolu EfesKK FenerbahčeVasilije MicićMarko GudurićPau GasolIgor KokoškovErgin AtamanŠarunas Jasikevičijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara