Dejan Radonjić s Davidovcem i Lojdom (©Star Sport)
Dejan Radonjić s Davidovcem i Lojdom (©Star Sport)

Zvezdi najvažnije da svi ostanu zdravi, Baskonija juri Top 8

Vreme čitanja: 4min | pet. 26.02.21. | 10:01

Dejan Radonjić nikada kao trener Crvene zvezde nije poražen u Vitoriji

Vratila se Crvena zvezda sa gostovanja u Kaunasu s osećajem gorčine, jer da je put Litvanije pošao kompletan tim, postojala bi realnija šansa da se ne piše peti uzastopni poraz u Evroligi. Ovako, crveno-beli su posle vođstva od 13 poena razlike sve više gubili dah kako je vreme prolazilo, da bi na kraju Žalgiris uzeo pobedu i ostao legitimni kandidat za Top 8.

Ambicije da se nađe među osam najboljih i dalje gaji Baskonija, naredni Zvezdin protivnik u elitnom takmičenju (TV Sportklub, 19.00). Pošto je pregrmela seriju poraza u januaru, ekipa Duška Ivanovića podigla se poslednjih sedmica i nanizala tri pobede, nad Žalgirisom, Realom i Himkijem. I pored toga Baskonija ima negativan skor (12-13), s tim da je Top 8 zona sada udaljena samo dve recke. Kako u dvoranu Fernando Bueasa dolazi desetkovana Zvezda, za aktuelnog prvaka Španije ovo je na papiru idealna šansa da se dodatno umanji jaz.

Izabrane vesti

19.00: (1,20) Baskonija (19,0) Crvena zvezda (5,00)

Podatak da Dejan Radonjić nikada kao trener Crvene zvezde nije poražen u Vitoriji značio bi više u nekim drugim okolnostima. Sada Crvena zvezda sve se manje razmišlja o smišljanju taktike kako da se napadne rival i izrežira pobeda, jer je fokus na očuvanju zdravlja. To ne znači da se na parket izlazi s unapred podignutom belom zastavicom, već najbolje opisuje poziciju stručnog štaba poslednjih sedmica... Dejan Radonjić neprestano pokušava da drži balans između zadržavanja konkurentnosti u Evroligi i toga da se igrači fizički ne preopterete u skraćenoj rotaciji. Sve sa ciljem da ne bi došlo do novih povreda i izostanaka pred finiš sezone u Jadranskoj ligi.

Kori Volden se uspešno oporavio od virusa korona, ali poučeni nekim ranijim iskustvima u Crvenoj zvezdi i dalje su oprezni kada je u pitanju doziranje opterećenja. Trofejni Zvezdin stručnjak najavio je Voldenov povratak na parket u Vitoriji, ali i tamo će verovatno dobiti minutažu tek toliku da oseti takmičarsku košarku. Van sastava i dalje su Kino Kolom, Lengston Hol, Duop Rit i Lendri Noko.

"Još jedno teško gostovanje, još jedan težak meč u okolnostima u kojima se i dalje nalazimo. Volden je tu sa nama, i pomoći će nam makar da provede malo vremena na terenu. Videćemo koliko će doprineti, ali to u ovom trenutku nije prioritet. Važno je da je sa nama. Sačekaćemo neko vreme da dođe do nivoa koji nam je potreban", izjavio je Radonjić i zatim dodao:

"Ekipa Baskonije je u borbi za TOP 8, a s obzirom da ima još dovoljno vremena do kraja ligaškog dela, sigurno traže svoju šansu i po igrama koje su pokazali pripadaju grupi timova koji se bore za samu završnicu. Ekipa koja je u odličnom statusu, poslednje tri utakmice su dobili, svaku ubedljivije od one prethodne. Svesni smo da nas očekuje dobra ekipa sa velikom kvalitetom i težak meč".

Duško Ivanović (©Star Sport)Duško Ivanović (©Star Sport)

Baskonija se posle nedelju dana odmora vraća takmičarskim obavezama – Zvezda u istom periodu odigrala dve utakmice – uz dovoljno vremena za pripremu ove utakmice.

"Sve je na nama i ne sme da bude nikakvih izgovora. Ovo je prva utakmica u nizu koju moramo da dobijemo ako želimo da odemo u četvrtfinale", poručio je Ivanović i zatim pohvalio Crvenu zvezdu:

"U poslednje dve utakmice, a pogotovo protiv Zenita pokazali su koliko su opasan tim. Igraju vrlo dobro, s jakom odbranom, imaju dosta talentovanih igrača i dobrih šutera".

Baski još dobro pamte ubedljiv poraz u Beogradu tokom prvog dela sezone (73:90), pa se sada spremaju za revanš...

"Tada su nas potukli lako. Igrali su mnogo bolje od nas. Brže, snažnije, s više koncentracije. Ovo je Evroliga, gde igraju najbolji klubovi Evrope. Svi žele pobedu i svi imaju dobre igrače. Ali na kraju dana sami smo sebi najvažniji i želimo da odigramo dobru utakmicu".

Baskonija je zatvaranje prelaznog roka u Evroligi dočekala bez pojačanja, ali razlog tome je stabilna zdravstvena situacija u ekipi, pošto dosad nije bilo ozbiljnijih povreda među igračima.

EVROLIGA – 26. kolo

Četvrtak:

Zenit Sankt Peterburg - Valensija 62:91

/Pojtres 12 - Dubljević 19/

Olimpijakos - CSKA 74:75

/Mekisik 24 - Džejms 15/

Bajern Minhen -Makabi Tel Aviv 72:70

/Boldvin 16 - Žižić 18/

Olimpija Milano - Himki 84:74

/Šilds 17 - Miki 23/

Real Madrid - Žalgiris 70:58

/Dek 14 - Jankunas 13/

Petak:

18.45: (1,80) Fenerbahče (14,5) Efes (2,15)

19.00: (1,20) Baskonija (19,0) Crvena zvezda (5,00)

20.00: (1,80) Alba (14,5) Panatinaikos (2,15)

21.00: (1,07) Barselona (25,0) Asvel (8,50)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan RadonjićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara