0
Atletika

FOTO: Youtube/Screenshot

UBIO SE ČUVENI AMERIČKI TRENER: Optužen je za seksualno uznemiravanje i krijumčarenje ljudi!

Objavljeno: 26.02.21 u 10:53

Događaj koji je uznemirio čitavu javnost u Americi.

Džon Gedert je izvršio samoubistvo samo nekoliko sati nakon što je optužen za seksualno uznemiravanje, ali i krijumčarenje ljudi. On je bio trener ženske gimnastičke reprezentacije SAD na Olimpijskim igrama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Juče je u toku dana tužilaštvo podiglo opužnicu protiv njega i to po 24 tačke.

Džonu Gedertu se na teret stavlja da je koristio silu, prevaru i zaveru protiv mladih sportista koji su mu dolazili na gimnastičke treninge, i to iz finansijskog koristoljublja. Žrtve su patile od raznih stvari, počev od lošeg načina ishrane, bulimije, anoreksije, sve do pokušaja samoubistava, samopovređivanja, preteranih fizičkih napora, konstantnih teranja da vežbaju i povređeni, ali su bili podložni i ekstremnim emotivnim zlostavljanjima, kao i fizičkim, uključujući i seksualne napade, javili su iz tužilaštva.

Gedert je 2012. godine vodio reprezentaciju na OI, a tu je sarađivao blisko i sa Lerijem Nasarom. Nasar je takođe zlostavljao preko stotinu sportiskinja i za to je krivično odgovarao.

O detaljima samoubistva se niko nije oglasio. Njega je nekoliko gimnastičarki optužilo za zlostavljačko ponašanje kada su svedočile baš na suđenju Nasaru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter