0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

‘MILAN SE UPLAŠIO STANKOVIĆA, ZVEZDA IH JE POTISNULA NAZAD’: Italijanski mediji oduševljeni izdanjem crveno-belih na ‘San Siru’

Objavljeno: 26.02.21 u 09:59

Nakon utakmice između Milana i Crvene zvezde, mediji na Apeninima su dosta kritika uptutili na račun Piolijevog tima, iako je prošao dalje…

I pored eliminacije od Milana, Crvena zvezda nema za čim da žali, jer je bila i više nego dostojan rival sedmostrukom evropskom prvaku.

Iako su pred ovu utakmicu pisali da je kvalitet Crvene zvezde daleko ispod Serije A i Milana, nakon onog što su videli, italijanski mediji su imali dosta toga lepog da kažu kada je tim iz Ljutice Bogdana u pitanju.

Tako se u tekstu ‘Gezete’ navodi da će u Milanu pamtiti samo to što su prošli u narednu fazu takmičenja.

– Milan je u sledećoj rundi, ali koliko teško! Sa Zvezdom nerešeno i na ‘San Siru’, bio je naslov čuvenog ‘Gazeta delo sporta‘, koji u tekstu poručuje:

– Jedina dobra vest večeras je prolaz u osminu finala Lige Evrope, što očigledno nije mala stvar, ali i dalje je jedini pozitivan momenat u večeri u kojoj je Milan malo pokazao protiv Zvezde. Neka bude odmah jasno: sa sličnom igrom, evropski put Milana biće završen već na sledećem koraku.

FOTO: FK Crvena zvezda

‘Tutosport’ je dao naslov ‘Milan namučio, ali je u osmini finala’, dodavši tome zanimljiv podatak, da je Milan već izveo 18 penala ove sezone, od čega dva protiv crveno-belih.

– Milan je izveo najmanje tri penala više od svih ekipa iz pet najačih liga ove sezone, računajući sva takmičenja. Kesi je tako uspeo da postigne svoj osmi gol ove sezone, a sedmi sa 11 metara, navodi se u tekstu, pa dodaje:

– Milan ide u narednu rundu Lige Evrope. Protiv Stankovićeve Zvezde, sa igračem više od 70. minuta, na „San Siru“ je bilo 1:1 (Ben je poništio gol Kesija sa penala), ali Milan ide dalje zahvaljujući egalu 2:2 iz prvog meča. Posle poraza u derbiju od Intera, prolaz u Ligi Evrope je ono što je bilo potrebno Milanu, ali će na pobedu još morati da sačekaju: već četiri meča su bez trijumfa, ali jedno po jedno. Milanu je sad najvažniji prolaz dalje.

FOTO: FK Crvena zvezda

‘Korijere delo sport’ je istakao da je Milan bio blizu eliminacije, a u naslvou piše: ‘Milan je u osmini finala Lige Evrope, ali koliko straha je bilo od Stankovića’.

– Na San Siru je bilo 1:1 sa Zvezdom, posle egala 2:2 u prvom meču. ‘Rosoneri’ idu dalje zahvaljujući golu više u gostima. Ben je odgovorio na gol Kesija, ali je na kraju bivši igrač Intera izgubio bitku protiv Piolija, ističe ‘Korijere’.

Portal ‘Fudbal Italija’ je podvukao da su crveno-beli sa desetoricom namučili Rosonere.

– Od tada je sve bilo u igri Crvene zvezde. Ben je pogodio prečku kada je Donaruma bio savladan, a onda je pogodio za zasluženo izjednačenje iz teškog ugla. I dok je Rebić na kraju meča protraćio dva kontra napada, Crvena zvezda je pribila Milan nazad sve do poslednjih sekundi dvomeča, navodi ovaj portal.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter