Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.02.2021.

15:40

Švarcman traži sezonu bez obaveznih turnira

Najbolji argentinski teniser, Dijego Švarcman, učestvuje ove nedelje na turniru u Kordobi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Švarcman traži sezonu bez obaveznih turnira
Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

"El Peke" je takmičenje u Melburnu neočekivano završio u trećem kolu i sada će igrati na seriji turnira na južnoameričkom kontinentu.

Uoči njegovog meča osmine finala sa Markom Čekinatom, Argentinac je izneo nekoliko ideja u vezi sa problematičnim nastavkom sezone u vreme pandemije.

"Čuo sam te priče o balonima, da budemo na jednom mestu duže vreme da se takmičimo. Melburn bi bio idealan, ali je to sve komplikovano. Nema zemlje koja je spremna da preuzme više rizika. Svuda je situacija različita i teško je pronaći kompromis. Mislim da nije loše ideja da ove godine nema obaveznih turnira. Prosto jer bi u našem slučaju neki od nas morali da budu zaključani u Evropi od četiri do pet meseci", kaže Švarcman.

On smatra da je dobro što imamo seriju turnira u Južnoj Americi.

"Veoma je važno da se nastave južnoamerička takmičenja. U Kordobi je devet Argentinaca, to je veoma dobar broj", kaže Dijego.

Njega su počeli da porede sa Davidom Nalbandijanom novim saradnikom Miomira Kecmanovića.

"Teško je da me porede sa Davidom, ili nekim iz te kategorije. Oni su previše toga postigli. Ako po rankingu predstavljam najboljeg igrača u regionu, o tome možemo da pričamo, ali ne i po dostignućima", zaključio je Švarcman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve