Poslanici Skupštine aplauzom pozdravili režisera filma "Dara iz Jasenovca" 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Poslanici Skupštine Srbije su danas stojećim aplauzom pozdravili režisera filma „Dara iz Jasenovca“ Predraga Gagu Antonijevića, koji sa galerije prati postavljanje poslaničkih pitanja premijerki i ministrima u Vladi Srbije, a predsednik Skupštine Ivica Dačić poručio je da se radi o „potrebnom i potresnom filmu“.

„Za kolektivno sećanje našega naroda, koji je narod Jasenovca i drugih stradališta, bilo je potresno ali i potrebno da se posle više decenija snimi barem jedan film“, rekao je Dačić i poslanike obavestio da se na galeriji nalazi režiser Antonijević.

Poslanici su ustali i aplaudirali Antonijeviću skoro čitav minut, a on se njima naklonio sa rukom na srcu.

Predsednik parlamenta je naveo da su u sredu, kao i danas, bile reakcije na film „Dara iz Jasenovca“, kako je kazao, s jedne strane izuzetno emotivne a sa druge strane i izrazito propagandističke protiv tog filma.

„Imajući u vidu da smo to spominjali, pošto je danas u poseti Narodnoj skupštini bio Predrag Antonijević koji je režiser i producent tog filma, ja sam ga zamolio da bude na galeriji u ovom momentu i ja bih hteo da ga pozdravite“, rekao je Dačić.

Kako je saopšteno iz Narodne skupštine, Antonijević je ustao i pozdravio narodne poslanike, koji su mu uzvratili aplauzom.

„Odnos prema žrtvama nije političko, već moralno pitanje, a nemoralno je što se srpski narod odnosio ignorantski prema tome svih ovih decenija“, rekao je Dačić i zahvalio se predsedniku Srbije i Vladi na pomoći da film „Dara iz Jasenovca“ bude snimljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari